Без рубрики
Пиріг нашого дитинства, йому немає аналогів. Дуже смачно з малиною або червоною смородиною, рекомендуємо!

Дуже смачний тертий пиріг з варенням або джемом нікого не залишить байдужим, приготований за відомим всім рецептом, нагадає багатьом знайомий смак з дитинства.
Складові:

2 яйця

200 г маргарину

250 г цукру

1 ч. Л. ваніліну

1 ч. Л. розпушувача

500 г борошна

200 г джему або варення

Спосіб приготування:
200 г маргарину розтопіть на невеликому вогні, перелийте в глибоку ємність, додайте 2 яйця, 250 г цукру, 1 ч.л. ваніліну.

500 г борошна ретельно просійте через сито, змішайте з 1 ч.л. розпушувача, додайте невеликими порціями в ємність з маргарином, замісити однорідне тісто.

Розділіть тісто на 2 частини, одна повинна бути трохи більша за іншу. Меншу частину тіста загорніть в харчову плівку і відправте в морозильну камеру на 60 хвилин.

Більшу частину тіста розкачати в тонкий пласт і викладіть у форму для запікання, застелену пергаментним папером, змащену маслом.

Викладіть на тісто 200 г джему або варення, рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Дістаньте другу частину тесту, натріть на тертці, рівномірно покрийте всю поверхню начинки.

Розігрійте духовку до 190 — 200 градусів, відправте форму для запікання в духовку на 25 хвилин. Готовий пиріг викладіть на гарне блюдо, дайте трохи охолонути, можна подавати до столу. Приємного вам апетиту!

facebook