Після того, як “погостювала” в Польщі майже пів року, привезла собі на Київщину цікавий рецепт. Сильно заморочуватися не потрібно, а смакує, направду – дуже добре! Записуйте і готуйте на здоров’я!

Після того, як “погостювала” в Польщі майже пів року, привезла собі на Київщину цікавий рецепт. Сильно заморочуватися не потрібно, а смакує, направду – дуже добре! Записуйте і готуйте на здоров’я!

Бігос По-Польське

Бігос – традиційна польська страва на основі м’яса та капусти. За класичним рецептом він готується з суміші свіжої та квашеної капусти. При цьому в бігос додають різноманітні м’ясні інгредієнти, копченості, сухофрукти та навіть алкоголь.

Вам знадобиться:

капуста свіжа – 800 г,

капуста квашена – 500 г,

свинячі ребра – 500г,

грудинка свиняча копчена (або інші копченості) – 300 г,

1 цибулина,

чорнослив без кісточок – 150-200 г,

томатна паста – 1 ст. л.,

вuно червоне сухе або напівсухе (можна замінити бульйоном або водою) – 200 г,

лавровий лист – 1 шт.,

сіль,

перець – за смаком,

цукор – 2 ч. л.

Готуємо так:

Свинячі реберця нарізати шматочками і добре обсмажити у розігрітій посуді з товстими стінками і дном. Цибулю нарізати кубиками.

Копчену грудинку нарізати невеликими шматочками. Додати до ребер цибулю та грудинку.

Перемішати.

Чорнослив нарізати шматочками. Додати його та томатну пасту до м’яса, перемішати. Свіжу капусту нашаткувати, додати до м’яса.

Приблизно через 5 хвилин додати квашену капусту, перемішати. Додати лавровий лист і чорний мелений перець. Залити страву вuном. Все утрамбувати, накрити кришкою й тушкувати.

Впродовж приготування декілька разів перемішати. Посолити та додати цукор за смаком. Знову накрити кришкою і тушкувати бігос ще мінімум 30 хвилин. Загалом чим довше він тушкується, тим смачнішим буде.

Смачного, друзі!

Фото з вільних джерел