Піца з яблуками та шинкою виходить надзвичайно хрусткою і дуже ситною

Так уже склалося, що традиційною для наших країв є піца майже з усіма видами м’яса . Особливою популярністю користується начинка з мисливських ковбасок, салямі, курки чи шинки.

З останнім варіантом я якось поекспериментувала, і залишилася більш ніж задоволена. Вийшла чудова солодкувата піца з яблуками , шинкою і томатами.

Благо, стереотипи про те, що їжа має бути або солоною, або гострою, або солодкою вже давно минули. Сьогодні все більше кухарів поєднують, здавалося б, непоєднуване. І, смакуючи запах і аромат піци з яблучками, я з ними цілком погоджуюся.

Інгредієнти: 250 мл молока, 500 борошна, 30 г сухих дріжджів, 1 шт. яйце, 30 г вершкового масла, 2 шт. яблук, 2 шт. помідорів, 200 г шинки, 100 г томатного соусу, 200 г твердого сиру, 1 ст. л. олії, паприка за смаком.

Приготування:

Приготуйте тісто. У миску налийте тепле молоко, додайте цукор і розчиніть дріжджі. Поставте у тепле місце на 20–30 хвилин. Можете включити духовку на 35-40 градусів, то тісто ще швидше підніметься.

Потім просійте в нього борошно. Влийте розтоплене вершкове масло, вбийте яйце і замісіть м’яке еластичне тісто.

Змастіть форму та викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Сформуйте борти.

Наріжте помідори слайсами, а з яблук виріжте серцевину. Також наріжте їх шматочками, а шинку тонкими скибочками.

Приступайте до викладання начинки. Спочатку змастіть корж томатним соусом. Викладіть шинку, потім яблука та помідори. Щедро посипте майбутню піцу натертим сиром.

Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин (до появи золотистої скоринки).

Піца з яблуками та шинкою виходить надзвичайно хрусткою і дуже ситною. Дотримуючись рецептури, можна сміливо нагодувати компанію із 4-5 осіб.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.