Приготувала таку смакоту на вихідні! Гріхом буде, як не поділюсь рецептом з вами! Готуйте та смакуйте на здоров’я!
Десерт, у якому шоколад зверху, знизу та посередині – справжня знахідка для любителів цього продукту.
Чизкейк — один із найулюбленіших багатьма десертів, ми пропонуємо вам скуштувати його шоколадний варіант. Він простий у приготуванні та містить дуже багато шоколаду.
Вам знадобиться:
Для шоколадного коржа
Шоколадне печиво (найкраще Oreos) – приблизно 22-24 шт.
Вершкове масло – 3 ст. ложки
Для чізкейку
Вершковий сир – 900 г
Сметана — 0,5 склянки
Цукор — 1,25 склянки
Яйця — 4 шт.
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Шоколадна стружка – 1,5 склянки
Шоколадна глазур
Шоколадна стружка — 1,5 склянки
Густі вершки — 0,5 склянки
Готуємо так:
Корж
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму вершковим маслом.
Додайте подрібнене(можна в блендері) шоколадне печиво і розтоплене масло перемішайте, поки суміш не стане схожою на мокрий пісок. Викладіть у форму та випікайте 8 хвилин. Вийміть із духовки і дайте охолонути.
Чизкейк
Збийте вершковий сир до однорідної та повітряної маси, 2-3 хвилини.
Додайте сметану, цукор, яйця та ванілін. Змішайте. Вилийте суміш для чизкейку в форму, що остигнула.
Помістіть все в духовку і запікайте від 1 години до 1 години 10 хвилин або поки верх не буде застиглим.
Дістаньте та остудіть ваш чизкейк. Поставте у холодильник на 8 годин.
Шоколадна глазур
Додайте шоколадну стружку і густі вершки в миску і поставте в мікрохвильову піч. Нагрівайте інтервалами по 15 секунд до повного розчинення шоколаду.
Дайте глазурі охолонути протягом 2-3 хвилин. Вилийте на чизкейк і рівномірно розподіліть по поверхні.
Поставте знову в холодильник, щоб глазур добре застигла.
Фото – скріншот