Пшенична каша з м’ясом

Таку страву їли ще козаки, тому вона дуже ситна і дуже корисна, як і будь-яка каша. В попередньому дописі. Ми рекомендували вам пшеничну кашу на воді з сухофруктами.

Пшеничні крупи можуть бути двох видів – цільні оброблені зерна або зерно великого дроблення і дрібного дроблення. Ви можете орієнтуватися на свій смак, бо смакові властивості зерна зберігаються

Єдине, що крупу дрібнішого помолу важче мити. Тому її просто заливають водою і сміття випливає на поверхню. А при варінні варто збирати пінку, яка утворюватиметься.

Каші з пшениці колись були практично щодня, тому господиням доводилося придумувати до них підливи, прянощі, заправки… Як то кажуть – століття практичного досвіду, тому даний рецепт сподобається вашим рідним однозначно!

Ви можете готувати кашу, де вам зручніше – в мультиварці, духовці чи сковороді.

Інгредієнти:

• Крупа пшенична — 1 скл.

• М’ясо — 150 г

• Часник— 2 зуб.

• Морква — 1 шт

• Цибуля ріпчаста — 2 шт

• Вода — 3 скл.

• Перець духмяний (горошок) — 4 шт

• Перець чорний (мелений, за смаком)

• Сіль (за смаком)

• Лавровий Лист — 2 шт

• Масло рослинне (для обсмажування)

Приготування

Спочатку ми обсмажуємо моркву, цибулю, а далі додаємо м’ясо, нарізане дрібними кубиками, та часник. Смажити варто до тих пір, поки з м’яса не випарується сік.

Заливаємо зажарку водою, додаємо спеції та лавровий лист. Тушкуємо це все ще 25 хвилин. Потім забираємо лавровий лист і часник та додаємо пшеничну крупу. ЇЇ можна попередньо замочити, що вона швидше приготувалася. Коли каша закипить, слід скрутити вогонь до мінімального, час від часу, попішуючи страву. Це займе ще десь 15-20 хвилин. Коли ви бачите, що каша вже майже готова – вимикаєте вогонь і даєте настоятися під кришкою ще хвилин 15.

Смачного!
Фото з вільних джерел