Пиріг із баклажанами. Набагато смачніше ніж піца: простий рецепт без замісу

Майже піца, лише з баклажанами. Все готується просто і швидко, тісто виходить м’яке та пишне, це просто чудовий обід чи перекус.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • цибуля – 1 шт.
  • зелень, олія
  • сіль, перець

Для приготування начинки необхідно:

  • яйця – 3 шт.
  • натуральний йогурт, кефір, кисле молоко – 125 мл
  • олія – 20 мл
  • борошно – 250 г
  • вода тепла – 150 мл
  • дріжджі сухі – 10 г
  • сіль, перець, ароматні трави
  • сир моцарелла чи інший – 125 г

Процес приготування:

Цибулю ріжемо дрібним кубиком, часник дрібно рубаємо. Розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з часником.

Баклажани ріжемо кубиком і додаємо в сковороду, солимо, перчимо і перемішуємо, смажимо до готовності. Наприкінці смаження додаємо зелень.

Яйця змішуємо з кефіром або йогуртом, олією, теплою водою і перемішуємо. Додаємо сіль та перець, за смаком ароматні трави та перебиваємо масу до однорідності віночком.

Всипаємо просіяне борошно з дріжджами і вимішуємо до однорідності. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо олією.

Виливаємо частину тіста, викладаємо баклажани та посипаємо шматочками сиру, заливаємо другою частиною тіста.

Випікаємо при 180 градусах близько 40-45 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Дуже ніжний, пишний, ароматний і апетитний пиріг з начинкою з баклажанів, точно зможе урізноманітнити ваше меню харчування.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.