Класичний рецепт паски включає в себе наступні інгредієнти:
Борошно — 500 г
Молоко — 250 мл
Цукор — 150 г
Солодковершкове масло — 150 г
Яйця — 4 шт.
Дріжджі сухі — 10 г
Сіль — 1/2 ч. ложки
Ванільний цукор — 1 пакетик
Цедра апельсина або лимона — за бажанням
Покрокове приготування паски:
Розігрійте молоко до 37 градусів. Розчиніть дріжджі і цукор в молоці і дайте суміші постояти протягом 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Розтопіть вершкове масло й охолодіть до кімнатної температури.
У великій мисці змішайте борошно, сіль, ванільний цукор і цедру апельсина або лимона, якщо використовуєте.
Збийте яйця в окремій мисці.
Додайте розчин дріжджів, збиті яйця і розтоплене масло в миску з мукою. Перемішайте до отримання однорідної маси.
Викладіть тісто на стіл, посипаний мукою, і вимісіть його протягом 10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане гладким і еластичним.
Помістіть тісто в більшу миску, накрийте полотенцем і оставте в теплому місці на 1-2 години до тих пір, поки тісто не збільшиться в обсязі приблизно в 2 рази.
Після того, як тісто виросло, викладіть його на стіл і сформуйте паски, поклавши їх в спеціальні форми для пасок. Оставте паску на 30-40 хвилин до тих пір, поки вона не виросте ще раз.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте паски в духовку і запікайте протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.
Вийміть паску із духовки і приступайте до прикрашання.
Смачного!