Рецепт Паски, яка завжди виходить, навіть в недосвідченої господині

Класичний рецепт паски включає в себе наступні інгредієнти:

Борошно — 500 г

Молоко — 250 мл

Цукор — 150 г

Солодковершкове масло — 150 г

Яйця — 4 шт.

Дріжджі сухі — 10 г

Сіль — 1/2 ч. ложки

Ванільний цукор — 1 пакетик

Цедра апельсина або лимона — за бажанням

Покрокове приготування паски:

Розігрійте молоко до 37 градусів. Розчиніть дріжджі і цукор в молоці і дайте суміші постояти протягом 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Розтопіть вершкове масло й охолодіть до кімнатної температури.

У великій мисці змішайте борошно, сіль, ванільний цукор і цедру апельсина або лимона, якщо використовуєте.

Збийте яйця в окремій мисці.

Додайте розчин дріжджів, збиті яйця і розтоплене масло в миску з мукою. Перемішайте до отримання однорідної маси.

Викладіть тісто на стіл, посипаний мукою, і вимісіть його протягом 10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане гладким і еластичним.

Помістіть тісто в більшу миску, накрийте полотенцем і оставте в теплому місці на 1-2 години до тих пір, поки тісто не збільшиться в обсязі приблизно в 2 рази.

Після того, як тісто виросло, викладіть його на стіл і сформуйте паски, поклавши їх в спеціальні форми для пасок. Оставте паску на 30-40 хвилин до тих пір, поки вона не виросте ще раз.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте паски в духовку і запікайте протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.

Вийміть паску із духовки і приступайте до прикрашання.

Смачного!

You cannot copy content of this page