Без рубрики
Рецепт тонкого дріжджового тіста для піци як в крутих піцеріях!

Тепер моя домашня випічка нітрохи не гірша за ту, що ми пробували в Італії!

тісто для піци за 10 хвилин

СКЛАДОВІ

400 г пшеничного борошна

0,5 г солі

8 г сухих дріжджів

1 ст. л. цукру

2,5 ст. л. оливкового масла

220 мл води

трохи борошна і масла для роботи з тістом

тісто для піци на кефірі

Приготування

Борошно змішай з сіллю, потім просій гіркою на стіл або в миску. Зроби в центрі гірки невелике заглиблення.

У зручній ємності розведіть дріжджі і цукор у теплій воді, вилий в поглиблення в борошні.тісто для піци тонке

Почавши від центру, замішують тісто руками або ложкою, поступово захоплюючи борошно з країв. В процесі додай порціями дві столові ложки оливкової олії.тісто для піци бездріжджове

Протягом 5 хвилин вимішувати тісто руками на столі так, щоб воно стало гладким і еластичним.тісто для піци рецепт

Скачай тісто в кулю.

Стінки і дно миски змасти тонким шаром оливкової олії, потім поклади туди тісто, покатай його і накрий кухонним рушником або харчовою пленкой.Оставь тісто при кімнатній температурі на півгодини.

Тісто має збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.тісто для піци швидко
Розділи тісто на 2 рівні частини, розкачай кожну в пласт, зверху поклади начинку.

Начинку вибери на свій розсуд. В якості соусу для змазування пласта візьми томат або майонез. Ковбасу нарізай дуже тонкими пластинками або кубікамі.

Твердий сир подрібни за допомогою терки. Додай улюблені спеції, свіжу зелень: кріп, петрушку або базилік.

Джерело

facebook