Рецептом маринування будь-яких грибочків, зі мною поділилася кума, що приїхала з Закарпаття. Виходить справді дуже смачно! Готуйте та смакуйте на здоров’я!

Рецептом маринування будь-яких грибочків, зі мною поділилася кума, що приїхала з Закарпаття. Виходить справді дуже смачно! Готуйте та смакуйте на здоров’я!

Швидкий рецепт маринування будь-яких грибів

Вам знадобиться:

Будь-які гриби – 700 г

Гвоздика – 5-7 бутонів

Лавровий листочок – 3 шт

Свіжий чебрець/орегано/петрушка/базилік – 2-3 гілочки

Цибуля – 1 шт

Вода – 0,75 склянки

Білий винний оцет – 1/3 склянки

Морська сіль – 1 ст.л

Перець-горошок – 1,5 ч.л

Готуємо так:

Добре перебрати, очистити, промити гриби холодною водою, залишити дрібні цілими, великі нарізати.

Цибулю дрібно нашаткувати, викласти промиту зелень на дно стерилізованої банки.

У каструлі з’єднати гриби і всі інгредієнти, виключаючи зелень, довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого, кип’ятити ще 15 хв, потім дати трохи охолонути.

Влити гриби з маринадом в банку, дати охолонути, закрити капроновою кришкою, прибрати в холод на зберігання.

Поради:

Не закривайте мариновані гриби металевими кришками.

Перед вживанням мариновані гриби потрібно витримати не менше 25-30 днів для досягнення оптимального смаку.

Зберігайте будь мариновані гриби не більше 6-12 місяців в темному сухому місці.

Нехай все у вас буде добре!

Фото ілюстративне