Рецептом маринування будь-яких грибочків, зі мною поділилася кума, що приїхала з Закарпаття. Виходить справді дуже смачно! Готуйте та смакуйте на здоров’я!
Швидкий рецепт маринування будь-яких грибів
Вам знадобиться:
Будь-які гриби – 700 г
Гвоздика – 5-7 бутонів
Лавровий листочок – 3 шт
Свіжий чебрець/орегано/петрушка/базилік – 2-3 гілочки
Цибуля – 1 шт
Вода – 0,75 склянки
Білий винний оцет – 1/3 склянки
Морська сіль – 1 ст.л
Перець-горошок – 1,5 ч.л
Готуємо так:
Добре перебрати, очистити, промити гриби холодною водою, залишити дрібні цілими, великі нарізати.
Цибулю дрібно нашаткувати, викласти промиту зелень на дно стерилізованої банки.
У каструлі з’єднати гриби і всі інгредієнти, виключаючи зелень, довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого, кип’ятити ще 15 хв, потім дати трохи охолонути.
Влити гриби з маринадом в банку, дати охолонути, закрити капроновою кришкою, прибрати в холод на зберігання.
Поради:
Не закривайте мариновані гриби металевими кришками.
Перед вживанням мариновані гриби потрібно витримати не менше 25-30 днів для досягнення оптимального смаку.
Зберігайте будь мариновані гриби не більше 6-12 місяців в темному сухому місці.
Нехай все у вас буде добре!
Фото ілюстративне