Без рубрики
Різдвяний узвар: бабуся розповіла старовинний рецепт найсмачнішого напою. Оце дійсно справжній узвар.

Напій узвар найчастіше готується в Україні на Різдвяний Свят вечір і в інші церковні свята.

Наближається Різдво Христово, і редакція пропонує тобі приготувати найсмачніший узвар, рецепт якого такий простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.

Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.

В якості підсолоджувача замість цукру в узварі обов’язково використовуйте мед, він надасть узвару ще кращого смаку.

Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:

100 г меду,

200 г чорносливу,

200 г сушених груш,

200 г сушених яблук,

100 г ізюму,

5 л води.

Узвар – рецепт приготування:

Перед тим, як варити узвар, підготуй сухофрукти. Для цього помий їх теплою водою і залий їх на 10 хвилин холодною водою.

Накрий узвар кришкою і залиш на 2-3 години, щоб настоявся.

Налий у каструлю 5 л води, поклади груші і яблука і вари на повільному вогні 15 хвилин.

Потім додай в узвар чорнослив та ізюм і вари ще 10-15 хвилин.
Процідіть узвар, додай мед і подавай узвар до столу охолодженим.

Смачного!

Джерело

facebook