Секрет смакоти розкрито: картопляний салат із вершковою заправкою, який здивує кожного вашого гостя. Рецепт
На приготування цього ароматного салату від початку і до кінця йде всього 30 хвилин, і його легко приготувати вдома нашвидкуруч.
Цей салат ідеальний як гарнір до м’яса, він буде особливо популярним на пікніку. Вершковий смак і велика кількість соусу — ось секрет його успіху.
Вам знадобиться:
молода картопля — 1 кг
білий винний оцет — 100 мл
оливкова олія — 1 ст. л.
яйця — 5 шт
червона цибуля (зелена теж підійде) — 2 столові ложки
грецький йогурт — 150 мл
майонез — 150 мл
крем-фреш (можна замінити жирною сметаною) — 150 мл
солоні чи мариновані огірки — 2-3 ст. л.
каперси – 1 ст. л.
гірчиця – 1 ст. л.
цільнозернова гірчиця — 1 ст. л.
кріп – 1 ст. л
сіль та перець за смаком
Готуємо так:
Очистіть картоплю і варіть у киплячій підсоленій воді до м’якості, злийте воду. Поки вона вариться, замочіть каперси у холодній воді на 20 хвилин, потім відтисніть і наріжте. Дрібно наріжте цибулю та кріп, наріжте яйця. Змішайте йогурт, крем-фреш, майонез, два види гірчиці та кріп.
Розріжте картоплю на четвертинки, поки вона гаряча, і змішайте її з заправкою.
Додайте оцет, олію та щедру порцію солі та перцю.
В окремій мисці змішайте інгредієнти, що залишилися, з’єднайте все у великій мисці і добре перемішайте.
Смачного, друзі!
Фото ілюстративне