Секрети для пишного омлету розкриває Клопотенко в рецепті французького омлету

Омлет – завжди смачно і завжди актуально, і завжди швидко. А от аби він був ніжним-преніжним і легким – тут вже треба не лише докласти зусиль, але й знати кілька хитрощів, які з радістю розкриває Євген Клопотенко в рецепті класичного французького омлету.

Інгредієнти:

3 яйця

20 г вершкового масла

мікс салатів (опціонально)

сіль і перець до смаку

Приготування:

1. Збиваєте в глибокій мисці яйця до утворення піни. І тут розкривається секрет №1 – не солите!!! Сіль змінює структуру страви і вона може вийти не такою ніжною.

2. Секрет №2 – омлет тільки на вершковому маслі, ніякої олії! Пательню розігріваєте, розтоплюєте масло і «протираємо» ним боки пательні, щоб не приліпав омлет.

3. Виливаєте суміш на пательну і чекаєте десь 5 секунд аби яйця трохи схопилися.

4. Далі починаєте підгортати яйця до центру, робите такі собі «бортики». Омлет має бути присмажений знизу, але трохи рідкуватий зверху.

5. Далі вимкніть вогонь та скрутіть омлет в рулет. Аж тут солите і перчите до смаку та подаєте на стіл з зеленню та овочами.

Смачного!

Фото ілюстративне pixabay

You cannot copy content of this page