Без рубрики
Шарлотка з яблуками на сметані — ви закохаєтесь в цей пиріг

Шарлотка з яблуками на сметані.

Пальчики оближеш, неймовірно смачно!

Необхідні інгредієнти:

яблука — 3-5 шт. (У мене — 4 цілком великих);

яйця — 2 шт.;

сіль — щіпка;

борошно — трохи більше 1 склянки;

сода, погашена оцтом — 0,5 ч. л .;

сметана — 250-300 мл (у мене жирністю 20%);

цукор — 100 гр;

вершкове масло — 20 гр (для змащування форми).

приготування:

Пару яєць збила з сіллю.

Всипала цукор.

До збитої цукрово-яєчної маси виклала сметану.

Збила. Додала погашену оцтом соду і відразу ретельно розмішала.

Просіяла в миску борошно.

Вимісити однорідне тісто.

Змастила форму. Яблука промила, очистила від шкірки. Нарізала пластинками. Виклала 1/2 їх частину на дно форми. До речі, яблука можна посипати корицею — і смачно, і дуже корисно, в т.ч. при діабеті. Хоча я і мала намір це зробити, але в потрібний момент зовсім забула про це!

Залила 1/2 частиною тіста. Зробила те ж саме з рештою яблуками і тістом. Вийшло по 2 шари і того, і іншого.

Розігріла духовку заздалегідь, виставивши температуру на 180 градусів. Випікала 40 хвилин при 200’C.

Відразу ж виклала на тарілку.

В цей час заварила чай. І порізала пиріг на шматочки.

Шарлотка вийшла соковитою і смачною. Те, що потрібно до чаю.

Смачного!

Поділіться цим постом зі своїми знайомими!

Джерело

facebook