«Що додати в деруни, щоб вони не темніли», – для мене це риторичне питання

Рецептів дерунів, попри доволі малу кількість інгредієнтів – просто тьма, але мало кому вдається зробити золотисті драники, які не темніють вже після приготування. Отже, “Що додати в деруни, щоб вони не темніли?” – відповіді тут.

Якби не називалася ваша страва: драники, деруни, картопляники, тереники, пляцки з бульби тертої…, але у всіх їх об’єднує один інгредієнт, який буде чорніти – це картопля, через надміру крохмалю в ній. Тому все, що ви будете робити аби «вибілити» деруни – буде стосуватися картоплі.

Поради:

1. Промити вже натерту картоплю холодною водою, щоб, таким чином, «вийшов» крохмаль. (Порада стосується натертої на великій терці картоплі).

2. Злити зайву воду з натертої на дрібній терці картоплі.

3. Додайте в тісто лимонного соку або розведеної у воді лимонної кислоти.

4. Додайте цибулю, яблуко або ложку сметани.

5. Додайте одразу до натертої сирої картоплі сіль і спеції.

Ці п’ять простих порад врятують колір ваших дерунів і ви можете використовувати їх всі разом або кожен окремо, так би мовити, тестуючи поради.

Фото pixabay