Рецептів дерунів, попри доволі малу кількість інгредієнтів – просто тьма, але мало кому вдається зробити золотисті драники, які не темніють вже після приготування. Отже, “Що додати в деруни, щоб вони не темніли?” – відповіді тут.
Якби не називалася ваша страва: драники, деруни, картопляники, тереники, пляцки з бульби тертої…, але у всіх їх об’єднує один інгредієнт, який буде чорніти – це картопля, через надміру крохмалю в ній. Тому все, що ви будете робити аби «вибілити» деруни – буде стосуватися картоплі.
Поради:
1. Промити вже натерту картоплю холодною водою, щоб, таким чином, «вийшов» крохмаль. (Порада стосується натертої на великій терці картоплі).
2. Злити зайву воду з натертої на дрібній терці картоплі.
3. Додайте в тісто лимонного соку або розведеної у воді лимонної кислоти.
4. Додайте цибулю, яблуко або ложку сметани.
5. Додайте одразу до натертої сирої картоплі сіль і спеції.
Ці п’ять простих порад врятують колір ваших дерунів і ви можете використовувати їх всі разом або кожен окремо, так би мовити, тестуючи поради.
Фото pixabay