Звичайно, господині знають, що найкраще тісто для пиріжків – дріжджове, вони тоді пухкенькі і м’які. Що ж робити аби була ще хрустка скоринка? Відповідь дуже проста – робіть тісто на молоці чи кефірі, інколи додають й майонез. Ось один з рецептів тіста, з якого виходять ідеальні пиріжки.
Інгредієнти:
• борошно – 850 г
• дріжджі пресовані – 15 г
• сіль
• цукор – 2 ч. л.
• молоко – 100 мл
• кефір – 200 мл
• олія – 2 ст. л.
• яйця – 2 шт
• майонез – 2-3 ст. л.
• розпушувач – 10 г
Приготування:
1. Дріжджі розведіть в теплому молоці, додавши цукор. Коли дріжджі забродять, додавайте сіль, яйця, олію, кефір та майонез. Всі ці інгредієнти мають бути кімнатної температури, не варто витягувати з холодильника і додавати, цим ви затримуєте дію дріжджів.
2. Додайте борошно та розпушувач і замісіть тісто, воно має бути м’яким та не липнути до рук. Далі покладіть його в тепле місце на 1 годину.
Фото pixabay