Що додати в тісто для м’яких і хрустких пиріжків

Звичайно, господині знають, що найкраще тісто для пиріжків – дріжджове, вони тоді пухкенькі і м’які. Що ж робити аби була ще хрустка скоринка? Відповідь дуже проста – робіть тісто на молоці чи кефірі, інколи додають й майонез. Ось один з рецептів тіста, з якого виходять ідеальні пиріжки.

Інгредієнти:

• борошно – 850 г

• дріжджі пресовані – 15 г

• сіль

• цукор – 2 ч. л.

• молоко – 100 мл

• кефір – 200 мл

• олія – 2 ст. л.

• яйця – 2 шт

• майонез – 2-3 ст. л.

• розпушувач – 10 г

Приготування:

1. Дріжджі розведіть в теплому молоці, додавши цукор. Коли дріжджі забродять, додавайте сіль, яйця, олію, кефір та майонез. Всі ці інгредієнти мають бути кімнатної температури, не варто витягувати з холодильника і додавати, цим ви затримуєте дію дріжджів.

2. Додайте борошно та розпушувач і замісіть тісто, воно має бути м’яким та не липнути до рук. Далі покладіть його в тепле місце на 1 годину.

Фото pixabay