Щоб забезпечити сина житлом перед весіллям, ми купили квартиру і зробили там хороший ремонт, хоча довелося взяти кредит. Ми дуже хотіли убезпечити свою дитину, аби він почував себе упевнено в майбутньому, але його дружина і свати нас перехитрили

У сучасному світі, якщо батьки планують купувати своїм дітям житло, документи на право власності вони оформляють на себе. Особливо, це стосується синів. Людська жадібність і совість тут ні до чого. Ніхто не знає, як складеться сімейне життя дітей, тому батьки перестраховуються, аби їхній син не повернувся додому, а дружина залишилася жити в квартирі, привівши туди, згодом, іншого чоловіка.

Звичайно, це не правильно, заздалегідь налаштовувати себе на те, що сімейне життя дитини приречене, але ми з чоловіком вирішили не випробовувати долю.

Щоб забезпечити сина житлом перед весіллям, ми купили квартиру і зробили там хороший ремонт, хоча довелося взяти кредит. Незабаром після того, син одружився.

Невістка припала нам до душі, і ми благословили дітей, побажавши їм взаємної любові та онуків. Дах над головою, так би мовити, вже є.

А через півроку після знаменної події, невістка мені зізналася, що її лає рідна мама, так як вони з чоловіком живуть не правильно.

Я спочатку не могла зрозуміти, в чому справа. Адже діти досить забезпечені, є своє житло, а нещодавно з’явилася гарна машина. Гріх скаржитися, коли більшість молодих сімей знімають житло і, одночасно, виплачують іпотеку.

І невістка мені пояснила. Так як ця квартира записана на нас, то ні син, і, тим більше, вона не мають на неї ніякого права. Вона не може в чужій квартирі відчувати себе господинею. Я почала пояснювати невістці, що це їх квартира і після нас вона перейде до сина. Більше невістка не заводити цю розмову і я була впевнена, що вона все зрозуміла.

А незабаром син нам повідомив дві новини. Перша – в їхній родині очікується поповнення, а друга – невістка підшукала синові роботу в райцентрі, він пройшов співбесіду, і вони переїжджають.

Я почала розпитувати сина з приводу житла на новому місці. Він розповів, що батьки його дружини оформили іпотечний кредит і внесли перший внесок. А син з невісткою, в свою чергу, планують продати свою квартиру, щоб розрахуватися зі сватами і потім виплачувати решту суми. Син мене переконав, що після того, як вони повернути гроші за перший внесок, батьки невістки переоформлять іпотеку і право власності на них.

Я відчувала недобре, але я не хотіла вносити розбрат в їх сім’ю, адже у них скоро буде дитина.

У підсумку, від продажу нашої квартири, діти розрахувалися з батьками невістки, а ті, в свою чергу, закрили іпотеку. А переоформленням ніхто так і не став займатися. Свати дітям сказали, що нехай живуть, ніхто ніколи їх не вижене, а після все перейде до дочки. Тобто вони повторили мої слова, сказані колись невістці. Але я, ж, говорила про свою квартиру, яку ми з чоловіком купили за власні гроші, а нове житло куплено завдяки спільним зусиллям.

Діти поки живуть разом, але я перестала чути веселий голос сина в телефонній трубці, а невістка стала нахабно себе з нами поводити. Відчуваю, що скоро повернеться наш син додому.

Ми з чоловіком дуже шкодуємо, що погодилися тоді їм допомогти. Тепер ми розуміємо, що наша відмова не вплинула б на їх сім’ю, це ми стали б для всіх поганими. І нічого, зате квартира залишилася б у нас.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page