Смачна квасоля на зиму: універсальний рецепт консервованого супу або салату

Взимку деякі овочеві консерви допомагають господиням заощадити багато часу і сил, але про них потрібно подбати заздалегідь восени.

У цьому випадку квасоля є універсальною і смачною стравою. Її можна використовувати і як холодний салат, і як гарячу страву або суп.

Для приготування квасолі потрібно:

  • 1100 г відвареної квасолі
  • 750 г цибулі
  • 750 г моркви
  • 750 г солодкого перцю
  • 2 кг помідорів
  • ½ склянки олії
  • 30 мл оцту (9%)
  • 1,5 столові ложки солі
  • ½ склянки цукру.

Приготування:

Спочатку обсмажити на рослинній олії нашатковану цибулю до золотистого кольору.

Потім викласти в каструлю, додати сіль, цукор і дрібно нарізані помідори. На повільному вогні доведіть суміш до кипіння.

Потім натерти в ту ж каструлю моркву і тушкувати ще 15 хвилин, потім додати перець і через 15 хвилин додати варену квасолю.

Після того, як ця суміш прокипить 30 хвилин, додайте оцет, перемішайте і розлийте все по стерильним банкам.

Це універсальна закуска, яку можна використовувати як гарнір або салат, а також приготувати смачний суп.

You cannot copy content of this page