Взимку деякі овочеві консерви допомагають господиням заощадити багато часу і сил, але про них потрібно подбати заздалегідь восени.
У цьому випадку квасоля є універсальною і смачною стравою. Її можна використовувати і як холодний салат, і як гарячу страву або суп.
Для приготування квасолі потрібно:
- 1100 г відвареної квасолі
- 750 г цибулі
- 750 г моркви
- 750 г солодкого перцю
- 2 кг помідорів
- ½ склянки олії
- 30 мл оцту (9%)
- 1,5 столові ложки солі
- ½ склянки цукру.
Приготування:
Спочатку обсмажити на рослинній олії нашатковану цибулю до золотистого кольору.
Потім викласти в каструлю, додати сіль, цукор і дрібно нарізані помідори. На повільному вогні доведіть суміш до кипіння.
Потім натерти в ту ж каструлю моркву і тушкувати ще 15 хвилин, потім додати перець і через 15 хвилин додати варену квасолю.
Після того, як ця суміш прокипить 30 хвилин, додайте оцет, перемішайте і розлийте все по стерильним банкам.
Це універсальна закуска, яку можна використовувати як гарнір або салат, а також приготувати смачний суп.