Класичний варіант маринування – з оцтом. Оцет як консервант дозволяє овочам довго не псуватися , зберігаючи хоча б частину вітамінів. Однак він також надає страві кислинку.
Однак, оцет подобається не всім. Інша справа – лимонний сік. Це природний консервант. Пропонуємо вам рецепт маринованих огірків з лимоном.
Інгредієнти:
- 600 г огірків
- 1 лимон
- 4 зубчики часнику
- 2 гілочки кропу
- 2 лаврових листки
- 1 гвоздика (немелена)
- 1/2 чайної ложки зерен гірчиці
- 3 горошини чорного перцю
- 3 горошини запашного перцю
- 1 літр води
- 150 г цукру
- 40 г солі
Приготування:
1. Такою кількістю інгредієнтів можна буде заповнити 2-літрову банку маринованих огірків.
Якщо огірків більше, збільште кількість спецій.
Замочіть огірки в холодній воді на кілька годин. Після обріжте кінчики з двох сторін.
2. На дно стерилізованої банки додаємо кріп, потім всі спеції і зелень. Щільно укладаємо огірки. Залийте доверху окропом і залиште на 20 хвилин.
3. Злийте воду в каструлю. Якщо вийде менше літра, додайте ще води. Цукор і сіль розчинити у воді. Знову закип’ятити.
4. Киплячим розсолом залийте огірки. Покладіть нарізаний лимон на верхню частину банки. Відразу закрийте банку. Переверніть і дайте охолонути при кімнатній температурі.
Через кілька днів можна ласувати готовими огірками. Не потрібно чекати зими. Огірки, мариновані в лимонному соці, мають дуже приємний свіжий смак, також вони підійдуть як закуска до м’ясних страв.
Ну а якщо ви маєте намір залишити на зиму більше солоних огірків, то охолоджені банки переставте в темне місце.