Смачні огірки і розсіл питний – ідеальне поєднання до вашого столу за рецептом моєї бабусі

Класичний варіант маринування – з оцтом. Оцет як консервант дозволяє овочам довго не псуватися , зберігаючи хоча б частину вітамінів. Однак він також надає страві кислинку.

Однак, оцет подобається не всім. Інша справа – лимонний сік. Це природний консервант. Пропонуємо вам рецепт маринованих огірків з лимоном.

Інгредієнти:

  • 600 г огірків
  • 1 лимон
  • 4 зубчики часнику
  • 2 гілочки кропу
  • 2 лаврових листки
  • 1 гвоздика (немелена)
  • 1/2 чайної ложки зерен гірчиці
  • 3 горошини чорного перцю
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 літр води
  • 150 г цукру
  • 40 г солі

Приготування:

1. Такою кількістю інгредієнтів можна буде заповнити 2-літрову банку маринованих огірків.

Якщо огірків більше, збільште кількість спецій.

Замочіть огірки в холодній воді на кілька годин. Після обріжте кінчики з двох сторін.

2. На дно стерилізованої банки додаємо кріп, потім всі спеції і зелень. Щільно укладаємо огірки. Залийте доверху окропом і залиште на 20 хвилин.

3. Злийте воду в каструлю. Якщо вийде менше літра, додайте ще води. Цукор і сіль розчинити у воді. Знову закип’ятити.

4. Киплячим розсолом залийте огірки. Покладіть нарізаний лимон на верхню частину банки. Відразу закрийте банку. Переверніть і дайте охолонути при кімнатній температурі.

Через кілька днів можна ласувати готовими огірками. Не потрібно чекати зими. Огірки, мариновані в лимонному соці, мають дуже приємний свіжий смак, також вони підійдуть як закуска до м’ясних страв.

Ну а якщо ви маєте намір залишити на зиму більше солоних огірків, то охолоджені банки переставте в темне місце.