Смачніше не буває, мій улюблений смачний та швидкий рецепт консервованої квасолі в томаті

За таким рецептом постійно готує моя знайома. Навчившись, щоосені закриваю квасолю лише так. Вона може бути як гарнір, так і в якості самостійної страви.

  • Квасоля – 1 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Часник – 2 зубчики (за бажанням).

Квасолю заливаю холодною водою і залишаю на ніч. Потім міняю воду і варю квасолю на середньому вогні 40 хвилин.

Помідори дрібню блендером і перетираю масу через сито, щоб прибрати шкірку і насіння. Отриманий томатний сік варю 10 хвилин.

Квасолю висипаю в томатний сік. Додаю сіль і цукор, вливаю олію і оцет. Подеколи додаю мелений перець і тертий часник.

На сильному вогні доводжу квасолю до кипіння. Потім зменшую вогонь і варю білу квасолю 20 хвилин, а червону – 30 хвилин.

Банки обов’язково стерилізую в мікрохвильовці. Розкладаю квасолю по банках, закриваю кришками і укутую теплою ковдрою до охолодження.

29.09.2022

Головна картинка ілюстрована pexels.