За таким рецептом постійно готує моя знайома. Навчившись, щоосені закриваю квасолю лише так. Вона може бути як гарнір, так і в якості самостійної страви.
- Квасоля – 1 кг.
- Помідори – 2 кг.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Часник – 2 зубчики (за бажанням).
Квасолю заливаю холодною водою і залишаю на ніч. Потім міняю воду і варю квасолю на середньому вогні 40 хвилин.
Помідори дрібню блендером і перетираю масу через сито, щоб прибрати шкірку і насіння. Отриманий томатний сік варю 10 хвилин.
Квасолю висипаю в томатний сік. Додаю сіль і цукор, вливаю олію і оцет. Подеколи додаю мелений перець і тертий часник.
На сильному вогні доводжу квасолю до кипіння. Потім зменшую вогонь і варю білу квасолю 20 хвилин, а червону – 30 хвилин.
Банки обов’язково стерилізую в мікрохвильовці. Розкладаю квасолю по банках, закриваю кришками і укутую теплою ковдрою до охолодження.
29.09.2022
Головна картинка ілюстрована pexels.