Рецепти
Сьогодні до мене приїхала невістка з внучатами, а вона в мене, ще та господиня. Приготувала на вихідні салат. Він не лише смачний, але і дуже красивий! Записуйте та готуйте на здоров’я!

Сьогодні до мене приїхала невістка з внучатами, а вона в мене, ще та господиня. Приготувала на вихідні салат. Він не лише смачний, але і дуже красивий! Записуйте та готуйте на здоров’я!

Святковий салат “Чингісхан”

Відмінний варіант до свята!

Вам знадобиться:

250 грам буряка,

200 грам смаженого курячого м’яса,

70 грам твердого сиру,

100 грам морквини,

100 г чорносливу,

100 г волоських горіхів,

2 зубки часнику,

трохи зеленої цибулі для декорування,

2 курячих яйця (тільки білки),

150-180 грам майонезу.

Готуємо салат так:

Зварені до м’якості буряки чистимо і ділимо навпіл. Одну порцію буряк відразу натираємо і це буде перший шар салату. Буряковий шар просочуємо майонезом, тонкими лініями.

Ріжемо невеликими шматочками смажену курку, подрібнюємо волоські горіхи і кладемо ці продукти в салат: поливаємо майонезом спочатку курячий шар, потім горіховий.

Тремо на тертці варену моркву, просочуємо соусом, зверху натираємо сир і також поливаємо майонезом.

Нарізаний на шматочки чорнослив укладаємо і формуємо наступний шар.

Кладемо в салат потертий залишений буряк і присипаємо його натертими курячими білками (яйця заздалегідь відварюємо в круту). Не забуваємо просочувати кожен шар салату тонкими лініями майонезу .

Прикрашаємо салат зеленою цибулею, даємо йому постояти в холодильнику хвилин 40, щоб кожен шар гарненько просочився. Подаємо готовий салат Чингісхан до столу.

Смачного, дорогі мої!

Передрук без посилання на hot-news – заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook