Свекруха говорила і говорила, а гості з жалем поглядали на наречену. А до молодої не одразу і сенс сказаного жінкою дійшов. Ну хто ж думає почути на власному весіллі от таке. та здоровій людині і в голову не прийде вголос те сказати

Всі свекрухи славляться не надто добрим характером, але мати мого чоловіка – особлива. Може вона і не така вже і погана людина, працює вихователем в дитячому садку і батьки діток її люблять. Але мене вона не злюбила з першого погляду. До того ж не за щось, а саме тому, що мене обрав її син.

При знайомстві вона раптом почала згадувати колишню дівчину і розповідати, як добре та виглядає зараз. Я була збентежена. На що сестра коханого заспокоїла мене, що її мати завжди себе так поводить. Як не дивно зятя вона любить, всіляко догоджає йому. А я ж для неї немов червона ганчірка для бика. Ще на весіллі ця жінка привселюдно сказала, що їй дуже шкода, що син так рано одружується, міг би ще подумати і може порозумнішати перед таким важливим кроком. На хвилиночку, на момент весілля синочку було тридцять два роки.

На моє превелике щастя, живемо ми дуже далеко від свекрухи. Але кілька разів на рік вона приїжджає до нас в гості. Раніше я ще могла вмовити чоловіка, щоб він поїхав відвідати маму один. Але коли у нас з’явилась донечка, свекруха стала приїжджати під приводом побачити внучку. А на ділі, враження таке ніби вона отримує задоволення від того, що спілкується так зі мною. Уявіть собі закиди і глузування з ранку до ночі.

Вона прямим текстом говорить мені про те, що її син міг би знайти когось трохи краще. Прямо заявляє, що моя їжа не їстівна. Я просто втрачаю мову від подібного. Я погано дивлюсь за дитиною, свекруха переодягає дочку на свій розсуд. Спокійно може висипати їжу з доччиної тарілки у відро для сміття, і, голосячи взятися готувати «правильний» сніданок або обід для онучки.

У мене не таке виховання і я не можу дозволити собі перечити старшій людині. Але коли ця жінка приходить в наш будинок, я подумки промовляю всі “міцненькі” слова, які знаю. В останній раз свекруха попередила про свій приїзд. Зробивши над собою зусилля, я наготувала купу страв: печеню, відбивні, суп, салати і навіть тортик спекла. А коли я прийшла додому, то виявила чоловіка, який їв борщ. До її щастя, свекруха в цей час гуляла з донькою на майданчику, інакше все могло б закінчитися дуже і дуже не добре. Виявляється, вона всю їжу, яку я наготувала, просто викинула і приготувала борщ. Тоді мене вже повністю накрило, і я відразу ж поїхала до мами, не чекаючи, поки свекруха прийде з прогулянки.

І ось днями чоловік повідомив, що його мама хоче знову приїхати до нас гості. Я не переживу цього. Її приїзд для мене кінець світу якийсь. Ну як мені сказати чоловікові, що я втечу з дому, як тільки вона переступить поріг нашого будинку?

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page