Такі м’які та повітряні коржики на сковороді можна готувати хоч щодня

Такі м’які та повітряні коржики на сковороді можна готувати хоч щодня. Тісто найпростіше на жирному кефірі, універсальне та пухнасте. Коржики завжди добре виходять, головне, не пересипати в тісто борошна і не зробити його занадто тугим. У цьому випадку коржики будуть жорсткими.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

жирний кефір – 250 г
сіль
цукор – 1 ч. л.
яйце – 1 шт.
сир жирний – 60 г
сир тертий – 80 г
зелень
розпушувач, 1 ч. л.
олія – 1 ст. л.

Процес приготування:

Кефір кімнатної температури змішуємо із сіллю та цукром. Вбиваємо яйце і перемішуємо масу. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вливаємо олію та вимішуємо тісто.

Кріп і петрушку дрібно ріжемо і додаємо в тісто. Вимішуємо масу, якщо тісто залишається надто липким, додайте трохи борошна.

Ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки і кожен розкочуємо в тонкі коржики.

Обсмажуємо на сковороді, змащеній олією, з двох сторін під кришкою на невеликому вогні. Складаємо коржі стопкою, змащуючи їх шматочком вершкового масла.

Подаємо коржики як хліб, до м’ясних і рибних закусок, салатів зі свіжих овочів. Добре подавати їх до шашликів.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page