Такі м’які та повітряні коржики на сковороді можна готувати хоч щодня. Тісто найпростіше на жирному кефірі, універсальне та пухнасте. Коржики завжди добре виходять, головне, не пересипати в тісто борошна і не зробити його занадто тугим. У цьому випадку коржики будуть жорсткими.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
жирний кефір – 250 г
сіль
цукор – 1 ч. л.
яйце – 1 шт.
сир жирний – 60 г
сир тертий – 80 г
зелень
розпушувач, 1 ч. л.
олія – 1 ст. л.
Процес приготування:
Кефір кімнатної температури змішуємо із сіллю та цукром. Вбиваємо яйце і перемішуємо масу. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, вливаємо олію та вимішуємо тісто.
Кріп і петрушку дрібно ріжемо і додаємо в тісто. Вимішуємо масу, якщо тісто залишається надто липким, додайте трохи борошна.
Ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки і кожен розкочуємо в тонкі коржики.
Обсмажуємо на сковороді, змащеній олією, з двох сторін під кришкою на невеликому вогні. Складаємо коржі стопкою, змащуючи їх шматочком вершкового масла.
Подаємо коржики як хліб, до м’ясних і рибних закусок, салатів зі свіжих овочів. Добре подавати їх до шашликів.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.