Такий пиріг з вишнями обожнюють мої діти і чоловік, тому ділюсь простим рецептом і з вами, друзі!

Такий пиріг з вишнями обожнюють мої діти і чоловік, тому ділюсь простим рецептом і з вами, друзі!

Подавайте таку випічку із чаєм, кавою, або ж так як полюбляю я – з молоком!

Червень – час для випікання різноманітної смакоти із різних ягід. Однією із найпопулярніших страв у цей період є ароматні пироги. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт ароматного та надзвичайно смачного пирога зі свіжих вишень.

Вам знадобиться:

борошно – 400 г

сметана – 300 г

цукор – 200 г

сода – 1 ч.л.

вишні – 600 г

цукрова пудра – 3 ст.л.

вершкове масло

пелюстки мигдалю

Готуємо так

Частину сметани розітріть вінчиком із цукром.

Додайте у суміш соду і знову перемішайте.

Просійте борошно і потроху додаючи його до сметани із цукром замісіть еластичне тісто.

Круглу форму змастіть вершковим маслом.

Тісто розкатайте у корж, але його діаметр повинен бути трохи більшим ніж форма. Викладіть у форму так, щоб вийшов невеликий бортик.

Помийте та почистіть від кісточок вишні. Викладіть їх зверху на тісто рівним шаром та посипте цукром.

Якщо у вас залишилось тісто – тонко його розкачайте та наріжте смужками. Викладіть навхрест на вишні.

Випікайте пиріг у духовці розігрітій до 200 градусів протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Дайте страві схолонути. Перед подаванням посипте цукровою пудрою та пелюстками мигдалю, полийте сметаною.

Смачного, друзі!

Фото ілюстративне