Рецепти
Такий пиріг з вишнями обожнюють мої діти і чоловік, тому ділюсь простим рецептом і з вами, друзі!

Такий пиріг з вишнями обожнюють мої діти і чоловік, тому ділюсь простим рецептом і з вами, друзі!

Подавайте таку випічку із чаєм, кавою, або ж так як полюбляю я – з молоком!

Червень – час для випікання різноманітної смакоти із різних ягід. Однією із найпопулярніших страв у цей період є ароматні пироги. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт ароматного та надзвичайно смачного пирога зі свіжих вишень.

Вам знадобиться:

борошно – 400 г

сметана – 300 г

цукор – 200 г

сода – 1 ч.л.

вишні – 600 г

цукрова пудра – 3 ст.л.

вершкове масло

пелюстки мигдалю

Готуємо так

Частину сметани розітріть вінчиком із цукром.

Додайте у суміш соду і знову перемішайте.

Просійте борошно і потроху додаючи його до сметани із цукром замісіть еластичне тісто.

Круглу форму змастіть вершковим маслом.

Тісто розкатайте у корж, але його діаметр повинен бути трохи більшим ніж форма. Викладіть у форму так, щоб вийшов невеликий бортик.

Помийте та почистіть від кісточок вишні. Викладіть їх зверху на тісто рівним шаром та посипте цукром.

Якщо у вас залишилось тісто – тонко його розкачайте та наріжте смужками. Викладіть навхрест на вишні.

Випікайте пиріг у духовці розігрітій до 200 градусів протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Дайте страві схолонути. Перед подаванням посипте цукровою пудрою та пелюстками мигдалю, полийте сметаною.

Смачного, друзі!

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page