Рецепти
Тісто для піци в домашніх умовах, яке в сто разів краще за те, яке готується в найдорожчій піцерії. Мої діти в захваті. Просять на неділю ще!

Тісто для піци в домашніх умовах, яке в сто разів краще за те, яке готується в найдорожчій піцерії. Мої діти в захваті. Просять на неділю ще!

Таке тісто можна готувати і на воді, і на молоці – воно все одно буде тонким. Тому якщо ваша домашня піца більше схожа на пиріг – варто скористатись наступним варіантом приготування. Страва вийде надзвичайно хрумкою з будь-якою улюбленою начинкою.

Вам знадобиться:

тепле молоко (вода) – 200 мл

сіль – 1 ч.л

цукор – 2 ч.л.,

живі дріжджі – 25 г,

борошно – 330 г,

олія – 3 ст.л.

Готуємо так:

1.У глибоку миску висипати сіль та цукор.

2. Додати тепле молоко, розкришені дріжджі і добре розмішати вінчиком.

3. Висипати половину борошна, зробити масу однорідною.

4. Додати борошно, яке залишилось і почати замішувати руками. Тісто має бути тугим.

5. Коли маса вбере майже все борошно, додати половину олії і добре вимішати.

6. Додати решту олії і знову добре вимішати.

7. Скрутити в кулю, накрити рушником і покласти у тепле місце на 1 годину.

8. Покласти розігріту на мінімумі і вимкнену духовку. Тісто виросте втричі.

9. Готове тісто розділити на 2 частини і приготувати 2 круглі піци діаметром 36 см.

10. Розкатати, не підсипаючи борошно. Деко трохи змастити олією.

11. Зробити невеликі бортики.

12. Змастити основу кількома ложками кетчупу.

13. Викласти начинку за смаком.

14. Випікати в попередньо розігрітій до 250 градусів духовці 10-15 хвилин.

Рецепт тонкого тіста на піцу опубліковано на сторінці cook_with_me_at_home в Instagram.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page