– Толь, а що з ковбасою на бутерброді? Гірчить здається. На що товариш з задоволеною усмішкою повідомив, що уже багато років купляє прострочену ковбасу, яку йому віддають за копійки, але запевнив: їсть сам спокійно і нічого з ним не сталось. А потім заплющивши очі почав розповідати, як вінколосально економить на всьому. Я аж у своїй адекватності засумнівався

Іноді зовсім буденна ситуація може розкрити очі на справжнє обличчя людини. Так сталося нещодавно і зі мною – я не міг собі уявити, що мій друг здатний бути таким, яким він постав переді мною в той день.

Мого друга звати Анатолій, або просто Толя. Спілкуємося ми не дуже давно, але спочатку він здався мені непоганим мужиком, тому ми швидко здружилися і стали разом їздити на риболовлю. Почали спілкуватися ми з тих пір, коли він влаштувався на роботу в ту компанію, в якій вже давно працюю я. Пізніше з’ясувалося, що він одружений на моїй однокласниці Зіні. Ну тут уже хочеш чи ні, а сама доля звеліла спілкуватись. Через деякий час у мене з ним відбулася серйозна розмова.

В той день Толя прийшов на роботу сумним. Я поцікавився що трапилося, а він відповів, що справи у нього погані, мовляв тому і сумує. Хотілося конкретики, тому я не припиняв розпитування. Врешті-решт він здався і розповів, що Зіна заявила, що вже давно хоче розлучитися з ним. Звичайно ж мені стало цікаво в чому причина такої її поведінки, адже вони здавалися досить щасливою парою.  Ясність прийшла пізніше, коли Толя запросив мене в гості.

Ми вирішили поспілкуватися за чашкою чаю. До столу Толя подав печиво і бутерброди. Коли я спробував бутерброд, то тут же виплюнув відкушений шматочок назад:

– Толь, а що з ковбасою на бутерброді? Гірчить здається.

– Ой, та ти не хвилюйся! Там термін придатності минув, але всього на кілька днів.

– Так навіщо ти її таку купив?

– Я її часто беру. А що? Віддають за копійки. Їм постійно і ще живий. Я взагалі не тільки на ковбасі економлю.

Після цього ми вирушили в тур по його квартирі, де він показав мені дeфектнi меблі, купленi ним по великій знижці, телевізор з тріснутим екраном, який також дістався за безцінь і багато чого іншого. При цьому Толя хвалився тим, скільки він на цьому заощадив. Після цього я зрозумів, що Зіна не даремно хоче розлучення, адже жити в умовах такої економії неможливо, при цьому не зовсім зрозуміло заради чого це все.

А вже через місяць Зіна таки пішла від чоловіка. Останньою краплею стала відмова чоловіка дати грошей зі спільних заощаджень на лікування дружини.

– Ого, скільки. Ти що це на себе просто так витратити збираєшся. Моя мама за все життя жодного препарату не приймала, усе травками можна у норму привести. Так що залізь у інтернет, там купа порад, люди ж знають, що пишуть.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page