Пропонуємо три чудових способи консервації хрону на зиму. Спробуйте всі три або виберіть той, який вам більше підходить!
Завдяки цим порадам у вас буде великий запас цих корисних закусок!
Приготований таким чином хрін можна додавати в страви, заправляти салати, м’ясні маринади тощо.
Якщо подавати хрін в сирому вигляді, він збереже більшість вітамінів і корисних речовин.
Маринований хрін
Інгредієнти:
- 200 г коренів хрону
- 250 мл води
- 1,5 чайної ложки цукру
- 2,5 чайних ложки оцту
Приготування:
Коріння хрону добре промийте і очистіть від шкірки.
Якщо воно дуже тверде, можна замочити в холодній воді на 1-2 години.
Коріння хрону порубати дрібно, щоб не пошкодити м’ясорубку або блендер.
Подрібніть коріння хрону і помістіть хрін в поліетиленовий пакет, щоб уникнути подразнення очей.
У кип’яченій і охолодженій воді розчинити сіль і цукор.
Потім вливаємо оцет і перемішуємо.
Отриманим маринадом залийте подрібнений хрін і добре перемішайте.
Розкласти отриману суміш по стерилізованим банкам.
Нкрити стерилізованими кришками і щільно закрити.
Хрін зберігати в холодильнику.
Хрін з буряком
Якщо ви любите буряк, можете змішати його з хроном. Це дійсно чудове поєднання!
Інгредієнти:
- 200 г коренів хрону
- 200 мл води
- 50 мл бурякового соку
- 1 чайна ложка солі
- 1,5 чайної ложки цукру
- 2,5 чайних ложки оцту
Приготування:
Процес приготування самого коріння, як і в попередньому рецеаті.
Свіжий буряк наріжте шматочками і подрібніть блендером.
Потім відіжміть сік через дрібне ситечко або марлю.
Ви також можете віджати буряк вручну, але надіньте рукавички, щоб не забруднити руки.
Змішайте кип’ячену і охолоджену воду з соком буряка.
В отриманому розчині розчинити сіль і цукор.
Отриманим розчином залийте подрібнений хрін і добре перемішайте.
Розкладаємо суміш в стерилізовані банки.
Хрін з листям
І коріння, і листя хрону гострі і смачні.
Цікавий смак надає листя хрону.
Складові:
- 200 г коренів хрону
- 55-60 г листя хрону
- 300 мл води
- 1 чайна ложка цукру
- 2,5 чайних ложки оцту
Приготування:
Коріння хрону потрібно вимити і подрібнити.
Листя хрону промити і обсушити.
Наріжте їх шматочками і подрібніть блендером.
Подрібнене листя хрону змішати з кип’яченою і охолодженою водою, сіллю, цукром і оцтом.
Отриманим маринадом залити подрібнені коріння хрону.
Добре перемішати.
Розкладаємо суміш в стерилізовані банки.
Закрити їх стерилізованими кришками і щільно закрутити.
Хрін зберігати в холодильнику.