Три способи зберегти хрін на зиму: смачно і корисно!

Пропонуємо три чудових способи консервації хрону на зиму. Спробуйте всі три або виберіть той, який вам більше підходить!

Завдяки цим порадам у вас буде великий запас цих корисних закусок!

Приготований таким чином хрін можна додавати в страви, заправляти салати, м’ясні маринади тощо.

Якщо подавати хрін в сирому вигляді, він збереже більшість вітамінів і корисних речовин.

Маринований хрін

Інгредієнти:

  • 200 г коренів хрону
  • 250 мл води
  • 1,5 чайної ложки цукру
  • 2,5 чайних ложки оцту

Приготування:

Коріння хрону добре промийте і очистіть від шкірки.

Якщо воно дуже тверде, можна замочити в холодній воді на 1-2 години.

Коріння хрону порубати дрібно, щоб не пошкодити м’ясорубку або блендер.

Подрібніть коріння хрону і помістіть хрін в поліетиленовий пакет, щоб уникнути подразнення очей.

У кип’яченій і охолодженій воді розчинити сіль і цукор.

Потім вливаємо оцет і перемішуємо.

Отриманим маринадом залийте подрібнений хрін і добре перемішайте.

Розкласти отриману суміш по стерилізованим банкам.

Нкрити стерилізованими кришками і щільно закрити.

Хрін зберігати в холодильнику.

Хрін з буряком

Якщо ви любите буряк, можете змішати його з хроном. Це дійсно чудове поєднання!

Інгредієнти:

  • 200 г коренів хрону
  • 200 мл води
  • 50 мл бурякового соку
  • 1 чайна ложка солі
  • 1,5 чайної ложки цукру
  • 2,5 чайних ложки оцту

Приготування:

Процес приготування самого коріння, як і в попередньому рецеаті.

Свіжий буряк наріжте шматочками і подрібніть блендером.

Потім відіжміть сік через дрібне ситечко або марлю.

Ви також можете віджати буряк вручну, але надіньте рукавички, щоб не забруднити руки.

Змішайте кип’ячену і охолоджену воду з соком буряка.

В отриманому розчині розчинити сіль і цукор.

Отриманим розчином залийте подрібнений хрін і добре перемішайте.

Розкладаємо суміш в стерилізовані банки.

Хрін з листям

І коріння, і листя хрону гострі і смачні.

Цікавий смак надає листя хрону.

Складові:

  • 200 г коренів хрону
  • 55-60 г листя хрону
  • 300 мл води
  • 1 чайна ложка цукру
  • 2,5 чайних ложки оцту

Приготування:

Коріння хрону потрібно вимити і подрібнити.

Листя хрону промити і обсушити.

Наріжте їх шматочками і подрібніть блендером.

Подрібнене листя хрону змішати з кип’яченою і охолодженою водою, сіллю, цукром і оцтом.

Отриманим маринадом залити подрібнені коріння хрону.

Добре перемішати.

Розкладаємо суміш в стерилізовані банки.

Закрити їх стерилізованими кришками і щільно закрутити.

Хрін зберігати в холодильнику.