Рецепти
Це найсмачніше тісто для чебуреків, яке я тільки в своєму житті куштувала: рецепт

Це найсмачніше тісто для чебуреків, яке я тільки в своєму житті куштувала: рецепт

Чебуреки – дуже смачна м’ясна страва, основою якої є тісто та смачна начинка. Найважливіше на думку кулінарів – зробити гарне тісто, а також правильно їх посмажити.

Кулінарка Вікторія (cook_with_me_at_home) поділилася в Instagram рецептом дуже смачних домашніх чебуреків, які вийдуть просто ідеальними.

Вам знадобиться:

Тісто:

вода холодна – 250 мл

сіль – 1 ч. л.

олія – 150 г

борошно – 550 г

Начинка:

м’ясо – 300-350 г

цибуля – 100 г

спеції: сіль, перець – за смаком

молоко

олія

Готуємо так:

1. Олію розтопіть і охолодіть.

2. У миску налийте холодну воду, туди додайте сіль і 4 ст. борошна, а також олію, розмішайте ложкою до однорідності, а потім замішуйте тісто руками.

3. Тісто має бути м’яким, еластичним та не повинно липнути до рук.

4. Готове тісто розкотіть прямокутником, складіть втричі, розкотіть знову прямокутником і складіть у чотири, далі загорніть у плівку та покладіть у холодильник мінімум на 1-1,5 години.

5. Начинка: пропустіть цибулю та м’ясо через м’ясорубку, до готового фаршу додайте спеції та влийте молоко, добре перемішайте все до однорідності.

6. Охолоджене тісто розділіть на 16 частин, з кожної частинки сформуйте кульку.

7. Далі з кульки зробіть тонке коло, викладіть на половину фарш, краї добре защипайте.

8. Розігрійте сковороду, налийте олію і посмажте на меншому середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.

Смачного, мої дорогенькі!

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page