Цей ароматний соус на зиму – чудове доповнення до м’яса, страв з картоплі, спагеті. А ще його можна використовувати як заправку для борщу

Цей соус дуже легко приготувати, навіть якщо ви не експерт у кулінарії. Він чудово поєднується з м’ясом, смаженою картоплею, його додають у перші страви, заправляють спагеті чи будь-які інші макарони.

Якщо цього року вас потішив урожай помідорів, обов’язково спробуйте приготувати цей незвичайний соус.

Нам знадобиться 1 кг помідорів, на них зверху хрестоподібні надрізи. Потім опускаємо томати в окріп і відразу в холодну воду, потім знімаємо шкірки.

Нарізаємо шматочками помідори, перекладаємо в каструлю, додаємо 300 г подрібненої цибулі, 10 горошин перцю, 6 шт. гвоздики, та 2 лаврові листочки.

Засипаємо 100 г цукру, 2 ст. л. солі, додаємо 5 ст. л. олії.

Тушкуємо соус на слабкому вогні 6-8 хвилин, вливаємо 50 мл оцту 9%.

Готовий соус розливаємо в банки, зариваємо кришками, укутуємо, чекаємо на охолодження. Зберігаємо у прохолодному місці.

Смачного!

Фото ілюстративне.