Цей суп обожнюють мої діти. До столу два рази гукати не доводиться. Ключове слово: “вершковий” – рецепт!
Курячий суп — це не тільки прозорий, як сльоза, бульйон із локшиною та зеленню. Є й інші дуже цікаві рецепти.
Спробуйте здивувати сім’ю оригінальною першою стравою. Цей суп можна варити з курки чи індички.
Вам знадобиться:
оливкова олія
велика цибулина
один халапеньйо
4 зубчики часнику, подрібнити
4 чашки курячого бульйону
100 г банки нарізаного кубиками зеленого чилі
кмин, орегано, порошок чилі
один брикет вершкового сиру
1 чашка кукурудзи
лайм
2 чашки квасолі (консервована або відварена)
2,5 склянки подрібненої курки або індички (підійде також фарш)
сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
Готуємо так:
Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні, додайте в неї цибулю та халапеньйо і пасеруйте близько 4 хвилин, поки цибуля не стане прозорою. Додайте часник і готуйте ще хвилину, доки не з’явиться аромат.
Збийте 1 чашку квасолі і трохи курячого бульйону в блендері до кремоподібного стану.
Додайте в каструлю з цибулею курячий бульйон, зелений перець чилі, кмин, орегано, порошок чилі, протерту квасолю, кукурудзу і цілісну квасолю, що залишилася, і варіть 15-20 хвилин без кришки. Додайте вершковий сир та готуйте ще 5-10 хвилин.
У готовий суп слід додати сік лайма, приправити сіллю та перцем до смаку.
Смачного, друзі!
Фото ілюстративне