Ця молитва, прочитана в Пасхальний четвер, має особливу силу. Її слід читати, запалюючи свічку і від щирого серця, бажаючи повністю змінити себе і свою долю

Молитва на Чистий четвер, яка змінює долю

Ця молитва, прочитана в Пасхальний четвер, має особливу силу. Її слід читати, запалюючи свічку і від щирого серця, бажаючи повністю змінити себе і свою долю.

Ангеле Божий, Хранитель моєї душі і мого тiла! Істинно прошу Тебе: не покинь мене в гріху, будь зі мною поруч завжди і всюди. Стримай мене від слабкості і немочі, приборкай вільність мою і направ мене на шлях смирення й істинної віри в Господа. І вдень, і вночі, і в щасті, і в смутку не залиш мене і йди зі мною в Царство Небесне. Амінь.

Слід наголосити – вважається, що купатися краще за все перед світанком і під душем.

В цей день молитися прийнято не лише про зміну долі. Ось ще кілька текстів, які потрібно промовляти протягом Чистого четверга

Омиваючи себе водою, потрібно прочитати таку молитву:

Як сповіді очищають, як вода бруд змиває, так і ти, Четвер, чистим будь Очисти мене, раба (у) Божого (у), від всякого зла, від образи, від неслухняності , від чужої хули, від поганої поголоски, від злих розмов, від марних суперечок В ім’я Отця і Сина і Святого духа. Амінь.

Купатися треба повністю, в тому числі й мити голову. За словами істориків-народознавців, важливо було скупатися дуже рано, ще до того, як повністю посвітлішає на вулиці, а саме – до ворон, які купають своїх дитинчат з першими променями сонця.

Вірять, що саме в цей час вода набуває унікальні корисні властивості та може навіть зцілити. Пращури вважали, що купання у воді до сходу сонця допоможе залишатися духовно чистим до Чистого четверга наступного року.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page