Ця неймовірно смачна картопля припаде до душі кожному вашому гостю. Гадаю, що і ви ще так не готували цей овоч. Цікаво і неймовірно смачно!
Багато хто не любить чорнослив через жорстку структуру і специфічний смак.
Але ми впевнені, що цей продукт просто слід навчитися правильно готувати. Печений чорнослив – це справжній делікатес, який не тільки покращує властивості інших інгредієнтів страви, а й сам набуває надзвичайний смак. Курячі крильця з молодою картоплею і чорносливом – страва, яка зачаровує!
Це смачно, ситно і максимально легко. Солодкий, але не нудотний смак курки та картоплі ви запам’ятайте надовго і ще не раз захочете їх приготувати. При бажанні, доповніть список інгредієнтів і іншими сухофруктами – результатом будете здивовані.
Вам знадобиться:
Картопля 500 г
Куряче крило 500 г
Цибуля 1 шт.
Чорнослив 40 г
Соняшникова олія 1 ст. л.
Петрушка 20 г
Чорний перець (мелений) за смаком
Сіль за смаком
Готуємо так:
Ретельно вимийте і висушіть молоду картоплю, залишивши шкірку. Великі екземпляри розрізати на частини. Курку промийте, висушіть серветкою, покладіть всередину рукава для запікання, приправте спеціями за смаком і покладіть на деко.
Картоплю розкладіть навколо крилець. Чорнослив також розкладіть хаотично. Можете розрізати його навпіл для більш насиченого смаку. Цибулю очистити, нарізати великими часточками і також розкладіть біля курки.
Побризкайте інгредієнти маслом і посипте сіллю. Рукав закрийте і зробіть пару проколів зубочисткою. Деко відправте в розігріту заздалегідь до 200 градусів духовку. Готуйте страву 45-50 хвилин.
За 15 хвилин до закінчення готування зробіть круглий отвір в рукаві, щоб курка і картопля придбали рум’яної скоринки. В кінці дайте страві трохи охолонути і діліть на порції. Прикрасіть рубаною зеленню.
До речі, в якості м’ясного інгредієнта можете взяти як курячі стегна, так і гуляш. А чорнослив спробуйте доповнити родзинками і курагою, тільки в такому випадку страва буде ще солодшою. Якщо вам сподобався цей рецепт, приготуйте також до свята реберця з чорносливом . Ця страва не вимагає ні гарніру, ні закуски! А вам подобається чорнослив? Як завжди його готуєте? Розкажіть про це в коментарях, а рецепт збережіть, щоб не втратити!
Смачного, дорогі мої!
Передрук без посилання на hot-news – заборонений!
Фото ілюстративне, з вільних джерел
Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook