Рецепти
Цю бананову смакоту полюбляють усі: і дорослі і дітлахи, а готується простіше простого

Цю бананову смакоту полюбляють усі: і дорослі і дітлахи, а готується простіше простого

Якщо дуже хочеться домашньої випічки – такий пиріг стане ідеальним варіантом. Інгредієнти абсолютно прості і не дорогі, а процес приготування займатиме досить мало часу. В основі десерту хрустке тісто, ніжна бананова начинка і солодка шоколадна помадка – чудове поєднання для сімейного чаювання.

Ідеєю приготування простого і ситного бананового пирога поділилась фудблогерка Юлія Віліч (julia_vilich_food_blog) на своїй сторінці в Instagram. Пише food.obozrevatel

Інгредієнти для тіста:

борошно – 250 г

сіль – 1/3ч.л солі

холодне вершкове масло – 150 г

цукор – 60 г

яйця – 1 шт

сметана 20% – 1 ст.л

Спосіб приготування тіста:

1. Масло нарізати шматочками в охолоджене борошно і збити блендером до дрібної крихти.

2. Додати холодні яйце та сметану.

3. Швидко замішати тісто – достатньо зібрати все в одну кульку без вимішування.

4. Помістити кульку в харчову плівку і качалкою зробити пласт.

5. Поставити тісто в холодильник на годину.

6. Вийняти, присипати борошном робочу поверхню і розкатати пласт товщиною 0.5 см.

7. Покласти на змащену маслом і присипану борошном форму для пирогів, обрізати краї тіста ножем.

8. Поміщаємо форму в морозильну камеру на 30 хв.

Інгредієнти для бананової заливки:

бананове пюре – 100 г (невеликий банан потрібно збити блендером і додати 1ст.л лимонного соку).

вершковий сир – 180 г

крохмаль – 20 г

яйця – 2 шт + 1 жовток

пудра – 70 г

ванільний цукор – 1 пакетик

барвник – за бажанням

Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури

Спосіб приготування:

1. Усі інгредієнти з’єднати в окремій ємності.

2. Перемішати вінчиком до однорідності.

3. Дістати форму, залити масою більшу частину форми і відправити випікатися за температури 170 градусів 45-50 хвилин.

4. Пиріг добре піднімається, але при охолодженні трохи падає на рівень з основою.

5. Лише після повного охолодження вийняти з форми.

Інгредієнти для шоколадної помадки:

вершки від 30% – 50 мл

чорний шоколад – 80 г

Спосіб приготування:

1. Вершки нагріти до кипіння, але не кип’ятити, зняти з вогню і додати шоколад.

2. Перемішати вінчиком до однорідності.

3. Як тільки глазур стане тепленькою, нанести на охолоджений пиріг. Вирівняти ножем або шпателем.

4. Залишити на 10-15 хвилин в холодильнику.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page