Цю бананову смакоту полюбляють усі: і дорослі і дітлахи, а готується простіше простого
Якщо дуже хочеться домашньої випічки – такий пиріг стане ідеальним варіантом. Інгредієнти абсолютно прості і не дорогі, а процес приготування займатиме досить мало часу. В основі десерту хрустке тісто, ніжна бананова начинка і солодка шоколадна помадка – чудове поєднання для сімейного чаювання.
Ідеєю приготування простого і ситного бананового пирога поділилась фудблогерка Юлія Віліч (julia_vilich_food_blog) на своїй сторінці в Instagram. Пише food.obozrevatel
Інгредієнти для тіста:
борошно – 250 г
сіль – 1/3ч.л солі
холодне вершкове масло – 150 г
цукор – 60 г
яйця – 1 шт
сметана 20% – 1 ст.л
Спосіб приготування тіста:
1. Масло нарізати шматочками в охолоджене борошно і збити блендером до дрібної крихти.
2. Додати холодні яйце та сметану.
3. Швидко замішати тісто – достатньо зібрати все в одну кульку без вимішування.
4. Помістити кульку в харчову плівку і качалкою зробити пласт.
5. Поставити тісто в холодильник на годину.
6. Вийняти, присипати борошном робочу поверхню і розкатати пласт товщиною 0.5 см.
7. Покласти на змащену маслом і присипану борошном форму для пирогів, обрізати краї тіста ножем.
8. Поміщаємо форму в морозильну камеру на 30 хв.
Інгредієнти для бананової заливки:
бананове пюре – 100 г (невеликий банан потрібно збити блендером і додати 1ст.л лимонного соку).
вершковий сир – 180 г
крохмаль – 20 г
яйця – 2 шт + 1 жовток
пудра – 70 г
ванільний цукор – 1 пакетик
барвник – за бажанням
Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
Спосіб приготування:
1. Усі інгредієнти з’єднати в окремій ємності.
2. Перемішати вінчиком до однорідності.
3. Дістати форму, залити масою більшу частину форми і відправити випікатися за температури 170 градусів 45-50 хвилин.
4. Пиріг добре піднімається, але при охолодженні трохи падає на рівень з основою.
5. Лише після повного охолодження вийняти з форми.
Інгредієнти для шоколадної помадки:
вершки від 30% – 50 мл
чорний шоколад – 80 г
Спосіб приготування:
1. Вершки нагріти до кипіння, але не кип’ятити, зняти з вогню і додати шоколад.
2. Перемішати вінчиком до однорідності.
3. Як тільки глазур стане тепленькою, нанести на охолоджений пиріг. Вирівняти ножем або шпателем.
4. Залишити на 10-15 хвилин в холодильнику.
Переглянути цей допис в Instagram
Фото ілюстративне