У холодильнику зі вчорашнього дня “завалялося” трішечки готового рису? Приготуйте на своїй кухні італійську страву – “Кульки-аранчини”. Ваші рідні точно такого ще не куштували!

У холодильнику зі вчорашнього дня “завалялося” трішечки готового рису? Приготуйте на своїй кухні італійську страву – “Кульки-аранчини”. Ваші рідні точно такого ще не куштували!

Італійські рисові кульки-аранчини у фритюрі

Що приготувати з відвареного рису? Із залишків звареного рису можна приготувати чудову закуску. Одною із них сьогодні поділюсь з вами.

Сьогодні приготуємо італійську страву – Кульки-аранчини.

Для начинки аранчини підходять будь-які овочі, сир, м’ясо, гриби, риба. Для солодкої варіації можна використовувати шоколадну пасту або фрукти.

Для приготування аранчини з м’ясом вам знадобиться:

300 р. готового рису;

1 куряче яйце;

20 г. вершкового масла;

1 ст. л. борошна;

100 р. курячого фаршу;

Невелика цибулина;

Спеції і сіль за смаком.

Готуємо так:

На розпеченій пательні обсмажити цибулю до золотавого кольору. Додати курячий фарш і 1/4 ст. води. Тушкувати протягом 25-30 хвилин, періодично помішуючи. Додати спеції за смаком.

Холодний рис змішати з яйцем, борошном і маслом. З отриманої маси зробити коржик, покласти в центр невелику кількість охолодженої начинки і сформувати кульку. Діаметр аранчини повинен становити 8-10 см.

У сотейник налити велику кількість олії, дочекатися кипіння. Кульки обваляти в панірувальних сухарях і смажити, поки не отримають золотистий колір.

Готові аранчини можна прикрасити тертим сиром або свіжою зеленню. Подавати до столу теплими.

Смачного, друзі!

Фото ілюстративне спеціально для hot-news