У холодильнику зі вчорашнього дня “завалялося” трішечки готового рису? Приготуйте на своїй кухні італійську страву – “Кульки-аранчини”. Ваші рідні точно такого ще не куштували!
Італійські рисові кульки-аранчини у фритюрі
Що приготувати з відвареного рису? Із залишків звареного рису можна приготувати чудову закуску. Одною із них сьогодні поділюсь з вами.
Сьогодні приготуємо італійську страву – Кульки-аранчини.
Для начинки аранчини підходять будь-які овочі, сир, м’ясо, гриби, риба. Для солодкої варіації можна використовувати шоколадну пасту або фрукти.
Для приготування аранчини з м’ясом вам знадобиться:
300 р. готового рису;
1 куряче яйце;
20 г. вершкового масла;
1 ст. л. борошна;
100 р. курячого фаршу;
Невелика цибулина;
Спеції і сіль за смаком.
Готуємо так:
На розпеченій пательні обсмажити цибулю до золотавого кольору. Додати курячий фарш і 1/4 ст. води. Тушкувати протягом 25-30 хвилин, періодично помішуючи. Додати спеції за смаком.
Холодний рис змішати з яйцем, борошном і маслом. З отриманої маси зробити коржик, покласти в центр невелику кількість охолодженої начинки і сформувати кульку. Діаметр аранчини повинен становити 8-10 см.
У сотейник налити велику кількість олії, дочекатися кипіння. Кульки обваляти в панірувальних сухарях і смажити, поки не отримають золотистий колір.
Готові аранчини можна прикрасити тертим сиром або свіжою зеленню. Подавати до столу теплими.
Смачного, друзі!
Фото ілюстративне спеціально для hot-news