– У мене чоловіка не стало, я вдова! Тобі не соромно про якісь борги говорити?! – зі сльозами на очах сказала Олена, яка щойно вийшла з новенького авто купленого її чоловіком за позичені у Андрія гроші

Перед тим, як давати в борг, завжди згадую давню історію свого приятеля – Андрія.

Андрій на той момент мав хорошу посаду, відмінно заробляв і радів життю. У Андрія був друг – Михайло. Друг попросив у борг на купівлю автомобіля велику суму грошей під відсотки. Андрій погодився. Всі документи нотаріально завірили. Автомобіль був куплений (Андрій, до речі, допомагав купувати машину).

Через місяць Михайла не стало Розуміючи складність ситуації, Андрій дає час оговтатися його дружині – єдиній спадкоємиці, так як у них не було дітей і близьких родичів.

Порадившись з юристом, Андрій звертається до дружини друга через 6 місяців. До того моменту вона вже отримала права і каталася на новому купленому автомобілі свого чоловіка. Мій приятель зателефонував їй і захотів зустрітися. При зустрічі, розуміючи складність ситуації, він запропонував заплатити їй всю суму боргу, але без урахування відсотків, також запропонував допомогу в продажу автомобіля. Однак, отримав від неї не надто люб’язну відповідь:

– У мене чоловіка не стало, я вдова! Тобі не соромно ?!

До слова, до того моменту у неї вже був співмешканець, так як на зустріч вона прийшла з ним. Після короткого діалогу Андрія відправили на небо за зірочкою і пообіцяли туди доставити, якщо ще раз звернеться.

Не довго думаючи, Андрій подає на дружину свого друга в суд, вказуючи в позові всі відсотки, які він отримує за домовленістю. Туди ж юристом були включені витрати на його послуги, моральну шкоду і всі витрати.

Можна по різному відноситись до Андрія, але він все ж отримав свої гроші з відсотками. Я не знаю, хто тут правий, а хто ні, але тричі думає перед тим, як позичити хоч гривню.

Автор Soaring.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page