Тісто у вареників має бути тонким, щоб ця оболонка ледве стримувала соковиту солодку начинку. Не лінуйтеся використовувати качалку.
Вам знадобиться:
Вишня – 200 г
Пшеничне борошно – 400 г
Вода – ½ склянки
Куряче яйце – 1 штука
сіль – 1 чайна ложка
цукор – 100 г
1 Промити та витягти кісточки з вишні (бажано, щоб вишня була кисла).
2 Приготувати тісто: яйце, сіль і воду збити, і влити масу в борошн, замісити круте тісто — чим жорсткіше тісто вийде, тим краще воно ліпитиметься.
3 Розкачати тісто і вирізати з нього склянкою кружки.
4 У кожен кружок покласти по 3 або більше вишень, посипати приблизно 0,5 чайної ложки цукру, акуратно згорнути і защипати краї, як у пельменів.
5 У киплячу воду відправити вареники і варити, поки вони не спливуть на поверхню (близько 3-5 хвилин).
6 Вийняти, остудити та подавати (зверху готові вареники можна посипати цукром).
Фото спеціально для hot-news