Вареники з вишнею за цим рецептом – пальчики оближеш!: записуйте та готуйте на здоров’я”!

Тісто у вареників має бути тонким, щоб ця оболонка ледве стримувала соковиту солодку начинку. Не лінуйтеся використовувати качалку.

Вам знадобиться:

Вишня – 200 г

Пшеничне борошно – 400 г

Вода –  ½ склянки

Куряче яйце – 1 штука

сіль – 1 чайна ложка

цукор – 100 г

1 Промити та витягти кісточки з вишні (бажано, щоб вишня була кисла).

2 Приготувати тісто: яйце, сіль і воду збити, і влити масу в борошн, замісити круте тісто — чим жорсткіше тісто вийде, тим краще воно ліпитиметься.

3 Розкачати тісто і вирізати з нього склянкою кружки.

4 У кожен кружок покласти по 3 або більше вишень, посипати приблизно 0,5 чайної ложки цукру, акуратно згорнути і защипати краї, як у пельменів.

5 У киплячу воду відправити вареники і варити, поки вони не спливуть на поверхню (близько 3-5 хвилин).

6 Вийняти, остудити та подавати (зверху готові вареники можна посипати цукром).

Фото спеціально для hot-news