Вчора свекруха приготувала цю страву своєму улюбленому синочку, трішки перепало і мені (жартую звісно). Вийшло так смачно, що я навіть рецепт попросила. На вихідних буду й собі таке готувати

Вчора свекруха приготувала цю страву своєму улюбленому синочку, трішки перепало і мені (жартую звісно). Вийшло так смачно, що я навіть рецепт попросила. На вихідних буду й собі таке готувати.

Жарке по-домашньому

Вам знадобиться:

1,5 кг картоплі;

500 г м’яса (свинина);

1 цибуля;

1 морква;

1 лавровий листок;

1 пучок кропу;

сіль, перець.

Готуємо так:

1. Наріжте м’ясо кубиками і покладіть на розпечену пательню з невеликою кількістю олії. Смажте м’ясо на великому вогні впродовж 5 хвилин. Після того, як м’ясо зарум’яниться – вогонь скрутіть.

2. Поки смажиться м’ясо, невеличкими кубиками поріжте цибулю. Натріть на крупній терці одну моркву.

3. Додайте порізану цибулю до м’яса і смажте 2-3 хвилини. Додайте терту моркву і посмажте ще 2 хвилини.

4. М’ясо з овочами залийте склянкою окропу і тушкуйте на невеликому вогні.

5. Поріжте картоплю маленькими кубиками та покладіть в каструлю. Сюди ж викладіть тушковане м’ясо з овочами. Залийте все окропом так, аби вода покрила картоплю. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

6. Поставте каструлю на вогонь, додайте лавровий лист і накрийте кришкою. Тушкувати 15-20 хвилин.

7. До столу подавайте з дрібно нарізаним кропом

Фото з вільних джерел