Моя родина дуже любить деруни, а восени ми їх їмо чи не через день. Той момент, що їм вже набридло їх їсти видно одразу – тарілки не порожні. Звичайно, що викидати їх ніхто не буле, а «на балконі свині нема» – як каже моя мама. Тому я роблю ось таку смачну і просту хитрість – соус з сиру.
Інгредієнти:
Домашній сир – 200 гр
Часник – 2-3 зуб.
Сметана – 2 ст.л.
Сир твердий – 50 г
Сіль за смаком
Приготування:
1. Сир, сметану, часник і сіль змішую до однорідної маси. Я люблю доволі рідкий соус, тому можу додати ще сметани, якщо сир затвердий.
2. На деко, змащене маслом, викладаю вчорашні деруни. Зверху викладаю соус.
3. Відправляю в розігріту до 170 градусів духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився. Подаю до столу, притрусивши зеленню – кропом чи зеленою цибулькою.
Смачного!
Фото pixabay