Вчорашні деруни я «реанімую» за рецептом моєї мами – це дуже смачно і не скажеш, що страва вчорашня

Моя родина дуже любить деруни, а восени ми їх їмо чи не через день. Той момент, що їм вже набридло їх їсти видно одразу – тарілки не порожні. Звичайно, що викидати їх ніхто не буле, а «на балконі свині нема» – як каже моя мама. Тому я роблю ось таку смачну і просту хитрість – соус з сиру.

Інгредієнти:

Домашній сир – 200 гр

Часник – 2-3 зуб.

Сметана – 2 ст.л.

Сир твердий – 50 г

Сіль за смаком

Приготування:

1. Сир, сметану, часник і сіль змішую до однорідної маси. Я люблю доволі рідкий соус, тому можу додати ще сметани, якщо сир затвердий.

2. На деко, змащене маслом, викладаю вчорашні деруни. Зверху викладаю соус.

3. Відправляю в розігріту до 170 градусів духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився. Подаю до столу, притрусивши зеленню – кропом чи зеленою цибулькою.

Смачного!

Фото pixabay