Breaking News
Якщо у вас залишається тpохи сиру, приготуйте цeй смачнющий десерт. Він не такий як усі інші, тoму ця новинка припала усім моїм рідним до смаку. Впевнена, і ваші рідні будуть в захваті!
Сьогодні до мене приїхала невістка з внучатами, а вона в мене, ще та господиня. Приготувала на вихідні салат. Він не лише смачний, але і дуже красивий! Записуйте та готуйте на здоров’я!
Консервування завжди було – не моє. Ну не подобалась мені ця “возня”. Поки кума не розповіла мені про цей легкий рецепт помідорів. І вже 2-й рік, як я – широка господиня! 
Коли біля будинку зупинився автомобіль, Соня була вже роздратована до межі. На слова водія, що пам’ятає її, вона відповіла досить різко: – А я не пам’ятаю! Обслугу не запам’ятовують. Вже через хвилину вона затамувала подих
Ця неймовірно смачна картопля припаде до душі кожному вашому гостю. Гадаю, що і ви ще так не готували цей овоч. Цікаво і неймовірно смачно!
Рецепти
Вишнева леді: Білкові коржі з мигдалем, маком та кокосом, ніжний зварний крем, білий шоколад та легка вишнева кислинка роблять цей пляцок неперевершеним та витонченим, неначе справжня леді

Білкові коржі з мигдалем, маком та кокосом, ніжний зварний крем, білий шоколад та легка вишнева кислинка роблять цей пляцок неперевершеним та витонченим, неначе справжня леді.

Пляцок “Вишнева леді” готується досить просто та швидко.

Радимо приготувати!!!

Нам знадобляться наступні продукти:

Для тіста:

  • Мак – 150 г.
  • Кокосова стружка – 100 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Мелений мигдаль – 100 г.
  • Білки – 8 штук.
  • Жовтки – 4 штуки.

Для крему:

  • Жовтки – 4 штуки.
  • Молоко – 2 склянки.
  • Пудинг ванільний – 1 упаковка.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – ½ склянки.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Вишнівка – 2 ст. л.
  • Масло – 250 г.

Для вишневої маси:

  • Вишня (заморожена) – 450 г.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Желатин – 2,5 ч. л.

Для глазурі:

  • Білий шоколад – 100 г.
  • Вершки (від 30%) – 200 мл.
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл.

Приготування

Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. По одному додаємо жовтки (4 штуки), збиваємо на найменшій швидкості міксера.

Додаємо мак, кокосову стружку, мигдаль, обережно вимішуємо, лопаткою.

Дві однакові форми (20 х 30) застеляємо пергаментом. Ділимо тісто навпіл та розкладаємо в форми. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Примітка. Якщо у вас немає двох однакових форм або немає можливості випікати два коржі одразу. Розділіть інгредієнти навпіл і готуйте тісто безпосередньо перед випіканням.

Крем

Жовтки, цукор, пудинг та борошно змішуємо разом з склянкою молока, добре змішуємо, щоб не було грудочок.

Решту молока доводимо до кипіння. В кипляче молоко вливаємо заготовану суміш, варимо до загустіння. Перекладаємо масу в керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишаємо до охолодження.

Масло збиваємо до пухкої кремової маси, по ложці додаємо охолоджений заварний крем. В кінці збивання додаємо алкоголь та лимонний сік, ще раз добре збиваємо.

Вишнева маса

Желатин розчиняємо в 2 ст. л. гарячої води, залишаємо охолоджуватися.

Ягоди викладаємо в каструлю, додаємо цукор, залишаємо до розмороження. Додаємо лимонний сік, ставимо на вогонь, прогріваємо. Борошно змішуємо з 2 ст. л. води, заливаємо до вишні, помішуючи доводимо до кипіння.

Знімаємо з вогню, додаємо желатин, добре вимішуємо. Залишаємо до охолодження.

Збираємо пляцок

На один з коржів викладаємо вишневу масу, покриваємо кремом, вирівнюємо. Накриваємо другим коржем, ставимо в холодильник на 1-2 години.

Глазур

Желатин розчиняємо в гарячій воді.

Шоколад з вершками розтоплюємо на водяній бані, додаємо желатин, добре вимішуємо, залишаємо трішки охолодитися. Поливаємо пляцок.

Прикрашаємо за власними вподобаннями та смаками.

Смачного!

За матеріалами – Пляцок (placok.info)

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!