Breaking News
Зараз в моєму житті настав період нерозуміння. Мене не розуміє мати, сестра і навіть дружина. Ніколи не думав, що збільшення заробітної плати так змінить моє життя
Я так і не зрозуміла, навіщо вона усе те мені розповідала. Що це – жалість, чи посилене почуття справедливості. Як би там не було, але зустріч з давньою подругою на ринку перевернула моє життя з ніг на голову і повернути усе, як було уже просто не можливо
У Марти характер спокійний, але цю панянку краще не доводити до точки кипіння. Ну, не знаю, як там уже той Петро її дістав, але вона навіть голос не підвищувала, просто узяла і поїхала у відрядження. А далі ми всі від сміху уже й говорити не могли
Мати лементувала, сестра крутилa пальцем біля скрoні. Маринка ревіла: 17 років, при надії, a він простягнув сотню ( «більше не можу») і прoпав
– Я їх прошу мене хоч у будинок людей похилого віку віддати, вони кажуть що то дорого. Тай без пенсії моєї не виживуть. А я на своєму тапчанчику у кухні уже не можу більше. Хоча гріх скаржитись – мені вісімдесят, а я досі дітям допомагаю
Рецепти
Вишнева леді: Білкові коржі з мигдалем, маком та кокосом, ніжний зварний крем, білий шоколад та легка вишнева кислинка роблять цей пляцок неперевершеним та витонченим, неначе справжня леді

Білкові коржі з мигдалем, маком та кокосом, ніжний зварний крем, білий шоколад та легка вишнева кислинка роблять цей пляцок неперевершеним та витонченим, неначе справжня леді.

Пляцок “Вишнева леді” готується досить просто та швидко.

Радимо приготувати!!!

Нам знадобляться наступні продукти:

Для тіста:

  • Мак – 150 г.
  • Кокосова стружка – 100 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Мелений мигдаль – 100 г.
  • Білки – 8 штук.
  • Жовтки – 4 штуки.

Для крему:

  • Жовтки – 4 штуки.
  • Молоко – 2 склянки.
  • Пудинг ванільний – 1 упаковка.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – ½ склянки.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Вишнівка – 2 ст. л.
  • Масло – 250 г.

Для вишневої маси:

  • Вишня (заморожена) – 450 г.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Желатин – 2,5 ч. л.

Для глазурі:

  • Білий шоколад – 100 г.
  • Вершки (від 30%) – 200 мл.
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл.

Приготування

Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. По одному додаємо жовтки (4 штуки), збиваємо на найменшій швидкості міксера.

Додаємо мак, кокосову стружку, мигдаль, обережно вимішуємо, лопаткою.

Дві однакові форми (20 х 30) застеляємо пергаментом. Ділимо тісто навпіл та розкладаємо в форми. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Примітка. Якщо у вас немає двох однакових форм або немає можливості випікати два коржі одразу. Розділіть інгредієнти навпіл і готуйте тісто безпосередньо перед випіканням.

Крем

Жовтки, цукор, пудинг та борошно змішуємо разом з склянкою молока, добре змішуємо, щоб не було грудочок.

Решту молока доводимо до кипіння. В кипляче молоко вливаємо заготовану суміш, варимо до загустіння. Перекладаємо масу в керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишаємо до охолодження.

Масло збиваємо до пухкої кремової маси, по ложці додаємо охолоджений заварний крем. В кінці збивання додаємо алкоголь та лимонний сік, ще раз добре збиваємо.

Вишнева маса

Желатин розчиняємо в 2 ст. л. гарячої води, залишаємо охолоджуватися.

Ягоди викладаємо в каструлю, додаємо цукор, залишаємо до розмороження. Додаємо лимонний сік, ставимо на вогонь, прогріваємо. Борошно змішуємо з 2 ст. л. води, заливаємо до вишні, помішуючи доводимо до кипіння.

Знімаємо з вогню, додаємо желатин, добре вимішуємо. Залишаємо до охолодження.

Збираємо пляцок

На один з коржів викладаємо вишневу масу, покриваємо кремом, вирівнюємо. Накриваємо другим коржем, ставимо в холодильник на 1-2 години.

Глазур

Желатин розчиняємо в гарячій воді.

Шоколад з вершками розтоплюємо на водяній бані, додаємо желатин, добре вимішуємо, залишаємо трішки охолодитися. Поливаємо пляцок.

Прикрашаємо за власними вподобаннями та смаками.

Смачного!

За матеріалами – Пляцок (placok.info)

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page