Ви помилялися, якщо гадали, що колір кухонної губки – це просто маркетинговий хід. Для чого підходить кожен

Зазвичай кухонна губка складається з двох частин – товстого шару поролону та тоненької жорсткої смужки, приклеєної до нього. Жорстка частина називається скотч-брайтоном чи абразивною частиною. Увагу слід звертати на колір не поролону, а цієї тоненької смужки. Колір абразивної частини – показник жорсткості губки.

Саме колір абразивного шару, а не поролону, свідчить про певні її характеристики.

1. Зелені та сірі. Дуже жорсткі губки застосовуються для найскладніших забруднень. Емаль і скло ними краще не чистити – залишать подряпини.

2. Чорний колір вказує на максимальний вміст абразивних речовин. Такі губки створені для видалення нагару та складних плям, і застосовувати їх на делікатних поверхнях категорично не можна.

3. Червоні. Середня жорсткість. Оптимальні у господарських потребах та майже не роблять подряпин на поверхнях. Підходять для використовуватися для миття емалі та тефлону.

4. Жовті. Дуже щадний варіант. Найкращі для миття скла. Трішки жорсткішими будуть сині.

Лайфхак із губкою:  Легко відмити внутрішню частину панелей мікрохвильовки можна, якщо нанести на мокру губку миючий засіб і поставити на 2 хвилини в піч. Далі поверхні відтруться легко за лічені хвилини.

Фото: колаж.

09/14/2022