Можливо, ваші діти теж у магазині часто просять купити кекси? Але вони не завжди з’їдають все, тому випічка, що залишилася, лежить без діла і швидко приходить в непридатність.
Щоб заощадити рекомендуємо пекти кекси самостійно. Так ви зможете випікати потрібну для дітей порцію, уникнете зайвих консервантів покупних кексів.
Інгредієнти для кексу: 1 шт. курячого яйця, 20 г цукрової пудри, 75 г цукру, 2 ст. л. абрикосового варення, 10 г ванільного цукру, 1 шт. яблука, дрібка солі, 140 г борошна, 60 мл соняшникової олії, 8 г розпушувача, 125 г сметани 15%.
Приготування кексів:
В окремій мисці з’єднуємо яйце, ванільний та звичайний цукор, змішуємо продукти. Солимо і продовжуємо мішати, щоб сипкі інгредієнти розчинилися у яйці.
Виливаємо олію, змішуємо, кладемо сметану, перемішуємо віночком або лопаткою. Борошно заздалегідь з’єднуємо з розпушувачем і просіюємо отриману суміш. Перемішуємо, поки тісто не стане густим.
Готуємо форми, бажано діаметром 8 см, але можна використовувати форми більшого чи меншого розміру. На одну форму додаємо одну столову ложку тіста. Попередньо рекомендуємо змастити олією форму, щоб діставати кекси було легше.
Даємо тісту трохи підійти у теплоті. Достатньо буквально 5 хвилин. За цей час яблука можна нарізати тонкими слайсами, не видаляючи шкірки.
Яблучні часточки встромляємо у верхівку кексів. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо кекси випікатися на 25 хвилин.
Коли кекси будуть готові, прикрашаємо верхівку варенням, можете взяти те, що подобається, не обов’язково з абрикосів. Посипаємо цукровою пудрою.
У результаті виходять запашні та ароматні кекси. Їх можна спекти із родзинками, шоколадом, кокосовою стружкою, варіантів приготування багато.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.