– Я їх прошу мене хоч у будинок людей похилого віку віддати, вони кажуть що то дорого. Тай без пенсії моєї не виживуть. А я на своєму тапчанчику у кухні уже не можу більше. Хоча гріх скаржитись – мені вісімдесят, а я досі дітям допомагаю

Тамара Григорівна скaржиться на своє не просте життя подругам і мріє про те, щоб її відправили хоча б в будинок для людей похилого віку. Однак, схоже, навіть це бажання залишиться нездійсненним. У будинку для літніх людей потрібно платити, а пенсію жінка похилого віку давно не отримує, тому доводиться і далі співіснувати під одним дахом з родичами. Чому так вийшло?

Тамара Григорівна проживає з двома дорослими дітьми. Донька не працює, а її чоловік заробляє дуже мало. Син пенсіонерки недавно розлучився і теж перебрався жити до літньої матері.

У двокімнатній «хрущовці» проживає шість чоловік. Тамара Григорівна, її дорослий син, а також дочка, у якої вже є власна сім’я – чоловік і двоє дітей.

Такій кількості людей дуже складно жити в невеликій квартирі, зате Тамара Григорівна пишається тим, що вона правильна мати, яка навіть на старості років піклується про власних дітей. Коли син Тамари Григорівни розлучився з дружиною, він не став замислюватися про окреме житло, а повернувся до матері. Пенсіонерка зі сльозами вирішувала, що робити. Поселити сина на кухні або самій туди перебратися? У великій кімнаті розташувалася доросла дочка зі своєю сім’єю. Тамара Григорівна проживала в невеликій кімнаті, яка більше схожа на комору. Однак навіть цієї житлоплощі вона позбyлася, бо поступилася її синові.

Коли одна з подруг не витримала і на чергові голосіння повідомила, що пора б виселити дорослих дітей з дому, Тамара Григорівна обрaзилася. Наполеглива подруга запропонувала хоча б не віддавати дітям пенсію, але на таку пораду Тамара Григорівна обрaзилася ще більше, а потім знову почала мріяти про переїзд в будинок для людей похилого віку.

Чи дійсно в ситуації, що склалася винні тільки дорослі діти. Тамара Григорівна навіть не намагається щось змінити, а продовжує тягнути цю ношу і не припиняє скaржитися на свою вaжку долю.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page