Пропонуємо спробувати цей перевірений часом рецепт і заготовити яблучні запаси на зиму.
Яблучне повидло – один з кращих способів консервації яблук, який радує своєю простотою і, звичайно ж, відмінним результатом.
Складові:
- 1 кг яблук
- 800 г цукру
- 0,5 л води
Приготування:
Відібрані яблука добре промийте. Можна також замочити яблука у воді на 10 хвилин: при консервуванні вони будуть соковитішими.
Яблука очистіть від серцевини і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в каструлю з товстим дном.
Поступово додайте цукор. Додайте воду і ввімкніть вогонь. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.
Яблука подрібнити блендером. Отримана маса повинна бути однорідною.
Варіть ще 60 хвилин, періодично помішуючи.
Стерилізуйте банки і кришки до них. З такої кількості інгредієнтів я зазвичай готую дві банки яблук по 300 мл.
Закрити банки, накрити ковдрою і залишити холонути.
Якщо трохи яблука не поміщається в банки, можна спекти з ним печиво.
Смачного!