Яблучне повидло на зиму: рецепт перевірений роками і моєю мамою

Пропонуємо спробувати цей перевірений часом рецепт і заготовити яблучні запаси на зиму.

Яблучне повидло – один з кращих способів консервації яблук, який радує своєю простотою і, звичайно ж, відмінним результатом.

Складові:

  • 1 кг яблук
  • 800 г цукру
  • 0,5 л води

Приготування:

Відібрані яблука добре промийте. Можна також замочити яблука у воді на 10 хвилин: при консервуванні вони будуть соковитішими.

Яблука очистіть від серцевини і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в каструлю з товстим дном.

Поступово додайте цукор. Додайте воду і ввімкніть вогонь. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.

Яблука подрібнити блендером. Отримана маса повинна бути однорідною.

Варіть ще 60 хвилин, періодично помішуючи.

Стерилізуйте банки і кришки до них. З такої кількості інгредієнтів я зазвичай готую дві банки яблук по 300 мл.

Закрити банки, накрити ковдрою і залишити холонути.

Якщо трохи яблука не поміщається в банки, можна спекти з ним печиво.

Смачного!