Яблучний пиріг за цим рецептом, в нашій родині печеться кожного року на Спаса, і не тільки – поки в саду є свої запашні фрукти! Все легко та швидко!

Яблучний пиріг за цим рецептом, в нашій родині печеться кожного року на Спаса, і не тільки – поки в саду є свої запашні фрукти! Все легко та швидко!

Простий пиріг з яблуками в духовці

Для приготування вам знадобиться:

2 яблука (300 г)

3 яйця

0,5 лимона

200 г цукру

150 г волоських горіхів

200 г борошна

1 ч. л. розпушувача

1 ч. л. соди

дрібка солі

Готуємо так:

Яблука вимийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Краще брати кисло-солодкі сорти. Яблука перекладіть в миску і побризкайте лимонним соком, щоб не потемніли.

Додай до яблук цукор. Перемішайте і поставити в холодильник на годину, щоб яблука пустили сік.

Горіхи подрібніть за допомогою блендера або качалки.

У мисці змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач. Додайте горіхи та перемішайте.

Яйця поділили на білки та жовтки. Жовтки додайте до яблук і перемішайте. Додайте суху суміш із борошна та горіхів. Знову перемішайте.

До білків додайте трохи солі. Збийте до пишноти. У 2-3 прийоми додайте білки в тісто. Перемішувати силіконовою лопаткою.

Влийте тісто у форму, застелену пергаментним папером. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин.

Готовий пиріг можна полити розтопленим шоколадом.

Смачного, друзі!

Фото з вільних джерел