Яблучний пиріг за цим рецептом, в нашій родині печеться кожного року на Спаса, і не тільки – поки в саду є свої запашні фрукти! Все легко та швидко!
Простий пиріг з яблуками в духовці
Для приготування вам знадобиться:
2 яблука (300 г)
3 яйця
0,5 лимона
200 г цукру
150 г волоських горіхів
200 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
дрібка солі
Готуємо так:
Яблука вимийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Краще брати кисло-солодкі сорти. Яблука перекладіть в миску і побризкайте лимонним соком, щоб не потемніли.
Додай до яблук цукор. Перемішайте і поставити в холодильник на годину, щоб яблука пустили сік.
Горіхи подрібніть за допомогою блендера або качалки.
У мисці змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач. Додайте горіхи та перемішайте.
Яйця поділили на білки та жовтки. Жовтки додайте до яблук і перемішайте. Додайте суху суміш із борошна та горіхів. Знову перемішайте.
До білків додайте трохи солі. Збийте до пишноти. У 2-3 прийоми додайте білки в тісто. Перемішувати силіконовою лопаткою.
Влийте тісто у форму, застелену пергаментним папером. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин.
Готовий пиріг можна полити розтопленим шоколадом.
Смачного, друзі!
Фото з вільних джерел