Як безпечно зберегти салати після застілля: є єдиний спосіб
Більшість традиційних салатів мають не надто довгий термін зберігання, доїдати їх протягом усіх канікул просто небезпечно. Але є кілька хитрощів, які допоможуть продовжити життя.
Скільки насправді можна зберігати салати і чи надійний спосіб врятувати їх?
За словами фахівців, у холодильнику за температури плюс 2-6 градусів салати з м’ясом, куркою, копченостями, сирими овочами та фруктами зберігаються без заправки не більше 18 годин, а з соусом — не більше 12. Такі ж терміни зберігання у салатів з варених овочів та у вінегрету.
Найменше зберігаються салати з консервованими овочами та вареним яйцем, їх краще з’їсти протягом 6 годин. Під цей опис якраз підходить усіма улюблене олів’є.
Що щодо крабового салату? Без заправки може стояти до 12 годин. Чемпіони з термінів зберігання – салати з маринованими та солоними овочами: вони спокійно простоять до 36 годин.
“Важливо пам’ятати: соуси і заправки з майонезом роблять термін зберігання ще меншим. Справа в тому, що будь-які заправки прискорюють процес розвитку мікроорганізмів. миску поставили на стіл, їх взагалі не можна довго зберігати”, – попереджають фахівці.
Найкращий спосіб вирішення проблеми – заправляти не весь салат відразу, а викладати страву порційно.
Все, що не доїли після гуляння, краще покласти в контейнер з кришкою.
Ще одна хитрість, яка допомагає продовжити життя салатам, – використовувати для приготування тільки ретельно помиті фрукти та продукти.
“У деяких випадках врятувати страву допоможе заморозка. Наприклад, чудово в морозилці зберігається грецький салат: він може пролежати навіть кілька місяців. Непогано заморожування переживають салати з різних видів капусти – білокачанної, китайської, кольорової”, – пояснює експерт.