Як правильно сушити гриби: цю помилку допускають 9 з 10 господиньок! Ця “деталь” має величезне значення!

Як правильно сушити гриби: цю помилку допускають 9 з 10 господиньок! Ця “деталь” має величезне значення!

Цю помилку ми часто допускаємо, коли сушимо гриби. Перевірте, що саме ви робите не так.

Як сушити гриби, щоб довго насолоджуватися їх неповторним смаком і ароматом? Ця “деталь” має значення.

В осінні дні варто провести вільний час за грибами. Багато людей вранці відправляються в ліс на пошуки найкрасивіших екземплярів боровиків або апетитних лисичок. Досвідчені грибники часто повертаються додому з повними кошиками цих сезонних делікатесів. Якщо ви не знаєте, що робити з великою кількістю грибів, краще їх засушити. Щоб цей процес пройшов правильно, варто звернути увагу на одну деталь.

Сушка грибів – хороший спосіб продовжити термін їх зберігання. На жаль, ми часто робимо помилку, миючи їх перед тим, як покласти в сушильну машину. Це може не тільки продовжити весь процес, але і негативно позначитися на їх смакових якостях.

Гриби дуже легко вбирають вологу – тому не промивайте їх, а тим більше не занурюйте у воду і не тримайте в ній гриби тривалий час. Щоб не втратити їх виняткову цінність, досить акуратно почистити їх щіткою або ганчіркою.

Сушені гриби є смачною добавкою до багатьох страв. Ними варто збагатити смак обідніх страв. Вони добре підходять як інгредієнт для приготування супів і начинки, наприклад, для пиріжків. Також вони чудово поєднуються зі смаженою капустою або запіканками. Також вони можуть бути відмінним доповненням до різних соусів.

Готуйте та смакуйте грибочки на здоров’я!

Фото з вільних джерел