Як приготувати кляр для відбивних та риби: 3 секрети ідеальної заготівлі

Як приготувати пишний кляр для відбивних та риби: 3 секрети ідеальної заготівлі

М’ясо, риба, гриби і навіть овочі стануть смачнішими в клярі, приготованому з урахуванням простих хитрощів.

Від одного виду золотистого та пишного кляру прокинеться звірячий апетит.

Бісквітний кляр
Метод ґрунтується на приготуванні бісквітного тіста. Рецепт кляру може бути будь-яким. Важливо дотримуватися лише одного правила.

Жовток перетирають із сіллю, а білок збивають до перших піків. Компоненти вводять у заготовку окремо.

Мінеральний кляр
Молоко змішують із газованою водою у співвідношенні 3:1. Так виходить один із найлегших, практично невагомих клярів. Мінералку можна замінити пивом. Так, наприклад, готують креветки, рибу, кільця цибулі.

Пишний та високий кляр
Замість молока беруть кефір. Борошно вводять у залежності від потрібної консистенції. Потім солять, вбивають яйця і додають соду, гашену оцтом. Кислоти кефіру буде недостатньо, тому кулінари використовують оцет.

Господині рекомендують гасити соду в самій заготівлі. Говорять, що так кляр виходить максимально пишним.

You cannot copy content of this page