Як привести себе у струнку форму до весни: добірка рецептів смачних та легких страв

Сьомга на грилі з овочами

Нам знадобиться:

Стейк із сьомги – 2 шт.;

Оливкова олія – 30 г;

Сіль – за смаком;

Сік лимона – 40 г;

Перець чорний горошок – 5 шт.

На гарнір:

Свіжі овочі – можна використовувати будь – які свіжі, або заморожені.

Приготування:

Сьомгу вимити і промокнути паперовим рушником. Перець з’єднати з сіллю, за бажання можна добавити олюблені приправи. Сухим маринадом натерти стейки. Рибу перекласти в тарілку, збризкати олією та лимонним соком. Накрити харчовою плівкою та прибрати сьомгу маринуватися в холодильник на 20-30 хвилин. Гриль розігріти та викласти стейки, якщо немає гриля, можна приготувати в духовці. Зазвичай стейки із сьомги товщиною 1,5 см готуються за 5-6 хвилин при 200°C. Готову рибу перекласти на тарілку та доповнити свіжими овочами.

Омлет із овочами

Інгредієнти:

Яйця курячі – 2 шт.;

Молоко – 35 г;

Печериці – 50 г;

Шпинат – 100 г;

Помідори – 60 г;

Зелень петрушки;

Сіль, перець;

Олія соняшникова – 15 г.

Приготування:

Овочі промити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки. Сковороду змастити олією і розігріти на середньому вогні. Додати гриби та смажити до золотистого кольору. Додати помідори та шпинат, готувати три хвилини. У цей час у мисці інтенсивно збити яйця з молоком, сіллю та перцем. Помірно полити овочі яєчною сумішшю. Готувати омлет на середньому вогні під кришкою 5-7 хвилин. Готову страву за бажанням посипати зверху рубаною зеленню петрушки.

Зелений салат з куркою та авокадо

Складові:

Філе куряче – 250 г;

Яйця курячі – 2 шт.;

Авокадо – 150 г;

Огірки – 150 г;

Помідори – 100 г;

Сік лимона – 60 г;

Оливкова олія – 60 г;

Базилік;

Сіль, перець.

Приготування:

Курку відварити у підсоленій воді. Нарізати філе середнім кубиком. Авокадо вимити та очистити. Огірок, помідор та авокадо нарізати кубиком. Яйця відварити, очистити та нарізати четвертинками. У салатник перекласти усі нарізані інгредієнти. Додати сіль та перець за смаком. В окремій мисці змішати оливкову олію та лимонний сік. Полити салат заправкою та акуратно перемішати. Зверху додати трохи листя базиліка або будь-якої іншої зелені.

Фруктовий смузі

Нам знадобиться:

Полуниця ( заморожена) – 150 г;

Банан – 150 г;

Манго – 150 г;

Йогурт низької жирності – 250 мл;

Мед – 10 г.

Приготування:

Манго та банан очистити та нарізати на невеликі частини. У чашу блендера додати банан, манго та заморожену полуницю. Влити йогурт та мед для підсолодження, можна і без нього. На високій потужності змішати всі інгредієнти до однорідної консистенції. Перелити смузі у високий келих і пити охолодженим.

Смачні та легкі страви стануть важливою складовою вашого повернення до колишньої форми. Але вони працюватимуть набагато краще в комплексному підході до здорового способу життя. Фізична активність та збалансоване харчування – ключ до красивої фігури.

You cannot copy content of this page