Сьомга на грилі з овочами
Нам знадобиться:
Стейк із сьомги – 2 шт.;
Оливкова олія – 30 г;
Сіль – за смаком;
Сік лимона – 40 г;
Перець чорний горошок – 5 шт.
На гарнір:
Свіжі овочі – можна використовувати будь – які свіжі, або заморожені.
Приготування:
Сьомгу вимити і промокнути паперовим рушником. Перець з’єднати з сіллю, за бажання можна добавити олюблені приправи. Сухим маринадом натерти стейки. Рибу перекласти в тарілку, збризкати олією та лимонним соком. Накрити харчовою плівкою та прибрати сьомгу маринуватися в холодильник на 20-30 хвилин. Гриль розігріти та викласти стейки, якщо немає гриля, можна приготувати в духовці. Зазвичай стейки із сьомги товщиною 1,5 см готуються за 5-6 хвилин при 200°C. Готову рибу перекласти на тарілку та доповнити свіжими овочами.
Омлет із овочами
Інгредієнти:
Яйця курячі – 2 шт.;
Молоко – 35 г;
Печериці – 50 г;
Шпинат – 100 г;
Помідори – 60 г;
Зелень петрушки;
Сіль, перець;
Олія соняшникова – 15 г.
Приготування:
Овочі промити, обсушити та нарізати на невеликі шматочки. Сковороду змастити олією і розігріти на середньому вогні. Додати гриби та смажити до золотистого кольору. Додати помідори та шпинат, готувати три хвилини. У цей час у мисці інтенсивно збити яйця з молоком, сіллю та перцем. Помірно полити овочі яєчною сумішшю. Готувати омлет на середньому вогні під кришкою 5-7 хвилин. Готову страву за бажанням посипати зверху рубаною зеленню петрушки.
Зелений салат з куркою та авокадо
Складові:
Філе куряче – 250 г;
Яйця курячі – 2 шт.;
Авокадо – 150 г;
Огірки – 150 г;
Помідори – 100 г;
Сік лимона – 60 г;
Оливкова олія – 60 г;
Базилік;
Сіль, перець.
Приготування:
Курку відварити у підсоленій воді. Нарізати філе середнім кубиком. Авокадо вимити та очистити. Огірок, помідор та авокадо нарізати кубиком. Яйця відварити, очистити та нарізати четвертинками. У салатник перекласти усі нарізані інгредієнти. Додати сіль та перець за смаком. В окремій мисці змішати оливкову олію та лимонний сік. Полити салат заправкою та акуратно перемішати. Зверху додати трохи листя базиліка або будь-якої іншої зелені.
Фруктовий смузі
Нам знадобиться:
Полуниця ( заморожена) – 150 г;
Банан – 150 г;
Манго – 150 г;
Йогурт низької жирності – 250 мл;
Мед – 10 г.
Приготування:
Манго та банан очистити та нарізати на невеликі частини. У чашу блендера додати банан, манго та заморожену полуницю. Влити йогурт та мед для підсолодження, можна і без нього. На високій потужності змішати всі інгредієнти до однорідної консистенції. Перелити смузі у високий келих і пити охолодженим.
Смачні та легкі страви стануть важливою складовою вашого повернення до колишньої форми. Але вони працюватимуть набагато краще в комплексному підході до здорового способу життя. Фізична активність та збалансоване харчування – ключ до красивої фігури.