Як відіпрати брудні кухонні рушники від жиру та запаху: найкращі та безпечні способи, які ощасливлять кожну господиньку чистотою на кухні

Як відіпрати брудні кухонні рушники від жиру та запаху: найкращі та безпечні способи, які ощасливлять кожну господиньку чистотою на кухні.

На кухні кожної господині є такий важливий і потрібний предмет, як рушники. Але дуже часто від них швидко доводиться позбавлятися, оскільки відпирати плями просто неможливо, часто навіть – через неправильно підібрані засоби.

Ми зібрали для вас корисні рекомендації, завдяки яким ви зможете швидко та легко випрати жирні плями та неприємний запах на рушниках.

Як відіпрати рушники від жиру, плям та запаху

1. Солона вода

Вона допоможе відіпрати рушники від слідів кави, вина та томатного соку. Варто лише розчинити 100 г солі в 1 л води.

2. Пральний порошок

Прати таким засобом можна тільки білі рушники. Розчиніть 20 г порошку та солі в 1 л води.

3. Засіб для миття посуду

У воду налийте 1 ч. л. засоби для миття посуду і виперіть рушники.

Але найважливіше – не забувайте, що перед пранням рушники обов’язково потрібно замочувати щонайменше на 1 годину, а краще на ніч.

У чому краще замочувати рушники

1. Оцет

Оцет дуже добре може впоратися з плямами і навіть цвіллю. Достатньо лише влити його під час прання в машинку, в кондиціонерний відсік 0.5 склянки 9% оцту і додати порошок.

2. Гірчиця

Це відмінний засіб, щоб не тільки випрати рушники від плям, але й продезінфікувати рушники. Змішайте кілька столових ложок гірчиці з окропом. Рушники намочіть і на плями нанесіть гірчичну суміш, відставте на 7-8 годин. Потім добре виперіть їх.

3. Марганцівка

Вона є ідеальним нейтралізатором поганого запаху. Достатньо лише в теплу воду додати 1 ч. л. марганцівки і залишити на 30-60 хвилин, а потім випрати рушники вручну.

4. Олія

Змішайте олію з миючим засобом у пропорції 1:1. Цією сумішшю залийте брудні рушники, потім додайте гарячу воду та залиште на 10 годин. Після цього добре їх виперіть.

5. Господарське мило

Рушники з плямами добре натріть милом і помістіть в целофановий пакет і перекладіть в холодильник на всю ніч. Після цього можна випрати милом або порошком.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page