Зазвичай влітку ми віддаємо перевагу свіжим, легким і швидким стравам. Бо ж справді, у спекотні дні немає бажання їсти і готувати гарячі і вишукані страви. Тому ми обходимося великими порціями салатів: листям салату, руколою та настурцією, їх можна приправити білками, такими як яйця, м’ясо, риба чи молочні продукти, і збагатити оливками, морквою, помідорами чері і отримати досить поживну страву.
Любителів салату хвилює те, що через високу температуру вдома він псується набагато швидше, ніж у зимові місяці. При неправильному зберіганні листки салату стають коричневими і в’януть протягом кількох днів.
Незалежно від того, чи це салат айсберг, чи ромен, він потребує догляду, щоб залишатися свіжим і хрустким навіть протягом трьох тижнів: так, ви правильно прочитали, 21 день. Як розповів відомий французький кулінар з знаменитого телешоу, він має розумне вирішення типової проблеми.
«Чому салат стає коричневим або відразу в’яне? Причина полягає в газі етилені, який природно виробляється салатом та іншими рослинами, коли вони починають в’янути».
Експерт порадив, щоб запобігти поширенню газу етилену, рослину слід повністю загорнути в харчову плівку. Завдяки плівці ми також захищаємо салат від інших джерел газоподібного етилену та затримуємо процес розкладання, і пам’ятайте, якщо ми купуємо салат у пакеті, потрібно негайно щільно закривати пакет після споживання бажаної кількості.
Нарешті, його слід зберігати при найнижчих температурах всередині холодильника, тобто в нижній шухляді, куди зазвичай кладуть фрукти та овочі.
Спробуйте ці маленькі хитрощі, коли наступного разу купуватимете салат, і ви побачите, що листя псується дуже повільно.
Фото: колаж.