Якщо ви часто ставите питанням, як зберігати м’ясо вдома без холодильника, то ми підкажемо вам найкраще рішення. Найкращий спосіб – зробити тушонку з яловичини. Це не займе багато часу і не вимагатиме дорогих інгредієнтів. Приступаємо.
Необхідні продукти:
- 3 кг яловичини
- 3 ч. л. солі грубого помелу
- лаврові листи
- ріпчаста цибуля
- чорний перець
Покроковий процес приготування:
Візьмемо яловичину. Позбавлятися жирних частин не потрібно, просто нарізаємо м’ясо на досить великі шматки (приблизно 7-8 см).
Перекладаємо в глибоку тарілку, солимо. Достатньо буде трьох чайних ложок. Перемішуємо.
Беремо чисті, сухі скляні банки 500 мл. У кожну з них укладаємо по одному лавровому листку, невеликій кількості нарізаної цибулі, а також кілька горошин чорного перцю.
Заповнюємо банку яловичиною. Щільно притискаємо кожен шматочок, щоб не було порожнеч.
Жирні частини м’яса кладемо зверху банки, при цьому залишаємо приблизно 1-2 сантиметри порожнечі.
Те саме робимо з іншими банками, всього у нас вийшло 5 штук. Накриваємо кришками і щільно закручуємо.
Беремо глибоку каструлю і кладемо на її дно відрізок тканини, можна взяти звичайний кухонний рушник. Завдяки цьому скло банок не лусне. Заливаємо холодною водою так, щоб кришки теж були у воді.
Включаємо плиту на середній вогонь і чекаємо, коли вода закипить, при цьому кришка закрита. Варимо 5-6 годин на слабкому вогні. Залишаємо до повного остигання, обтираємо рушником.
Далі можна прибирати банки у приміщення з температурою не вищою за 10 градусів тепла. Тушонка може зберігатися один рік. Приємного апетиту, користуйтесь нашими рецептами із задоволенням.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.